Vészhelyzet a Ryanair egyik angliai járatán – leszállásnál meghibásodott az első kerék 1

Ez volt az a drámai pillanat, amikor egy Ryanair járat első futóműve leszállás közben a dublini nemzetközi repülőtéren meghibásodott. Az ijesztő eseménysorról videó is készült.

Vészhelyzet a Ryanair egyik angliai járatán – leszállásnál meghibásodott az első kerék 3

A felvételen az látható, ahogy a Ryanair egyik repülőgépének első futóműve csak úgy szórja a szikrákat magából, amint az a déli kifutópályára megérkezve próbál lefékezni vasárnap 17:30 körül. A Ryanair közölte, hogy a repülőgépen „kisebb műszaki probléma” akadt az első futóművel kapcsolatban, miután Liverpoolból felszállt.

A repülőtér déli kifutópályája zárva maradt vasárnap este, miután a repülőtér üzemeltetője a DAA „teljes vészhelyzetet” hirdetett. Az esetet követően a járatokat egy rövid időre felfüggesztették. A fedélzeten tartózkodók közül senki sem szenvedett sérülést, bár egy ember a hírek szerint sokkot kapott őt azonban a helyszínen elláttak.

“Az utasok és a személyzet a szokásos módon szálltak ki a gépből, és a repülőgépet hamarosan visszavonják a hangárba, ahol a Ryanair mérnökei további vizsgálatokat végeznek majd el rajta” – mondta a Ryanair szóvivője a történtek után.

A Dublin Airport Authority szóvivője hozzátette: „Teljes veszélyhelyzetet hirdettek ma délután a dublini repülőtéren, amikor a Ryanair FR5542-es járata Liverpoolból megérkezett. A dublini repülőtér tűzoltósága reagált az incidensre, és az utasok a szokásos módon szálltak le a repülőgépről, miután a repülőtér tűzoltósága erre zöld utat adott.”

Vészhelyzet a Ryanair egyik angliai járatán – leszállásnál meghibásodott az első kerék 4

Nem ez az egyetlen légitársaságokkal kapcsolatos történet, amely a napokban a címlapokra került.

Az Egyesült Királyság Polgári Légiközlekedési Hatóságának adatainak a Press Association által végzett elemzése feltárta az ország „legrosszabb” légitársaságait a késések tekintetében. A lista élén a Wizz Air, a Tui, a Qatar Airways, a Turkish Airlines és a Pegasus Airlines áll – átlagosan 23 perces késéssel.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után