Közzétették, melyik a legrosszabb légitársaság a késések tekintetében Nagy-Britanniában – Na, ki lett az „első”? 1

A legfrissebb adatok szerint a Wizz Air volt a legrosszabb légitársaság a brit repülőterekről érkező járatok közül, a késések tekintetében, ráadásul már zsinórban a második éve.

Közzétették, melyik a legrosszabb légitársaság a késések tekintetében Nagy-Britanniában – Na, ki lett az „első”? 3

A magyar légitársaság nagy-britanniai járatai átlagosan 46 perccel és hat másodperccel indultak később a menetrendben szereplő időponthoz képest 2022-ben. Ez a statisztika a Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) adatainak az elemzésén alapul. Ez több mint háromszor több volt, mint az előző évben, amikor a Wizz Air a pontosság tekintetében is az utolsó helyen végzett.

A Wizz Air nyolc brit repülőtérről üzemeltet rövid távú járatokat, köztük Birmingham, Edinburgh, Gatwick és Luton. Az elemzés figyelembe vette a több mint 2500 járattal rendelkező légitársaságok összes menetrend szerinti és charter indulását az Egyesült Királyság repülőtereiről.

A törölt járatok nem szerepeltek az elemzésben. Ezen járatok átlagos késése 23 perc volt.

A Wizz Air után a Tui végzett a második helyen 40 perc és 18 másodperces átlagos késéssel, a Qatar Airways pedig 31 perc 48 másodperccel a harmadik helyen. A legjobb teljesítményt a Norwegian Air Shuttle érte el, mindössze 13 perc és 42 másodperces átlagos késéssel.

Május és június volt a két legrosszabb hónap a pontosság szempontjából, mivel a légiközlekedési ágazatnak nem sikerült elegendő személyzetet toboroznia és kiképeznie ahhoz, hogy megbirkózzon az Egyesült Királyság Covid-19-re vonatkozó utazási szabályainak lejártát követően megnövekedett nyaralási igényekkel.

2022 elején konzultációk voltak azokról a kormányjavaslatokról, amelyek szerint a szabályozó hatóság több jogkört kaphatna, de nem történt változás. A CAA fogyasztóvédelmi igazgatója, Paul Smith azt állította, hogy tavaly “túl sok utasnak kellett csalódást keltő késéseket megélnie”.

“A CAA rendszeresen kért erősebb fogyasztói jogérvényesítési jogkört, beleértve a légitársaságokkal szembeni bírság kiszabásának lehetőségét” – mondta.

„Amikor a dolgok rosszul sülnek el, elvárjuk a légitársaságoktól, hogy proaktív módon tájékoztassák az utasokat a jogaikról, ha a járatok indulása körül problémák merülnek fel, valamint hogy időben támogatást és segítséget nyújtsanak. Már többször aggályainkat fejeztük ki a Wizz Airrel kapcsolatban, és szorosan együttműködünk a légitársasággal, hogy javítsuk az utazási élményt.”

Februárban a légitársaság az üzemeltetési költségekre és a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva megszüntette Walesbe érkező és onnan induló járatait. A Wizz Air nem kívánta kommentálni a felmérés eredményeit.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után