Végre VÉGE! Újabb fontos bejelentés a Covid korlátozások kapcsán Angliában: Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 1

A brit kormányfő a hírek szerint rövidesen hivatalosan is bejelenti, hogy a jövő héten megszűnik a karanténra vonatkozó törvényi kötelezettség azt követően, ha valaki pozitívat tesztel koronavírusra.

Végre VÉGE! Újabb fontos bejelentés a Covid korlátozások kapcsán Angliában: Boris Johnson legfrissebb nyilatkozata 3

A Downing Street egyik szóvivője közölte, hogy Boris Johnson az angliai lakosság szabadságát korlátozó maradék Covid szabályokat is hatályon kívül fogja helyezni, amikor hétfőn bejelenti a „Coviddal való együttélés” új tervezetét.

A brit miniszterelnök várhatóan a februári parlamenti szünetről visszatérve közölni fogja a képviselőkkel, hogy az oltási programra, a vizsgálatokra és az új kezelésekre már lehet annyira támaszkodni, hogy a lakosság biztonságban tudhassa magát. A kormány álláspontja az, hogy a vírus új változatai várhatóan az Omicronhoz hasonló mintát követnek majd a jövőben, ami azt jelenti, hogy enyhébb lefolyásúak lesznek, mint a korai Covid-19 mutációk, ezert a korlátozásokra már nem lesz szükség.

Tervének ismertetése előtt a miniszterelnök a következőket mondta: „A Covid nem fog hirtelen eltűnni, és meg kell tanulnunk együtt élni ezzel a vírussal, és továbbra is meg kell védenünk magunkat szabadságaink korlátozása nélkül. Az elmúlt két év során erős védelmet építettünk ki eme vírus ellen az oltóanyag bevezetése, a tesztek, az új kezelések és a megszerzett tudományos ismereteink révén annak kapcsán, hogy pontosan mire is képes ez a vírus.”

„Sikeres oltási programunknak és az oltásra jelentkező emberek tömegének köszönhetően immár abban a helyzetben vagyunk, hogy kidolgozzuk terveinket a Coviddal való együttélésre, amit ismertetni is fogunk a következő héten.”

A tervek szerint a hét végéig megszüntetik a karanténra vonatkozó előírásokat a pozitív teszt eredményt produkálók és az azokkal közvetlen kapcsolatba kerülők számára. A helyi hatóságoknak a már meglévő közegészségügyi hatáskörökkel kell a továbbiakban kezelniük az esetleges újabb járványkitöréseket, ahogyan azt más betegségek esetében is tennék.

A Downing Street szerint a gyógyszerészeti beavatkozások továbbra is az első védelmi vonalat jelentik majd, az oltás pedig továbbra is “elérhető marad mindenki számára, aki még nem adatta be”. Mivel az Egyesült Királyság lakosságának 85%-a már megkapta az első két oltást, és 38 millióan pedig már az emlékeztető oltást is beadatták, a kormány arra a következtetésre jutott, hogy „végre véget érhet a kormány beavatkozása az emberek hétköznapi életébe”. A tisztviselők szerint a hétfői „Coviddal való együttélés” terv, valamint a karantén eltörlése ellenére az országnak megmarad „a jövőbeli változatokkal szembeni ellenálló képessége”. Vagyis úgy tűnik, végre maguk mögött tudhatják ezt a két éves Covid mizériát az Angliában élők…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után