Szuper hír: Londoni Magyar Ház nyílik a brit fővárosban - egy hétemeletes épületet vettek az angliai magyarok számára 1

Nemrégiben jelentették be, hogy a magyar kormány megvásárolta a Trafalgar tér szomszédságában levő egyik hétemeletes épületet, amely “Londoni Magyar Házként” fog funkcionálni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szuper hír: Londoni Magyar Ház nyílik a brit fővárosban - egy hétemeletes épületet vettek az angliai magyarok számára 3

Szijjártó Péter a téma kapcsán azt is elmondta, hogy többek közt hétvégi magyar iskola, és színházterem is lesz majd az épületben, ahol amúgy kiállításokat, vagy előadásokat is tartanak majd a kint élő magyarság számára.

A tárcavezető azt is kiemelte emellett, hogy a brit fővárosban és a környékén rendkívül sok magyar lakik, akik vagy dolgoznak, vagy a tanulmányaikat folytatják, de eddig a városban nem volt igazán méltó otthona a magyar kultúrának, a magyar közösségnek, a magyar identitás megőrzésének.

A kormány egy meglehetősen méretes, ikonikus épületet vásárolt meg „annak érdekében, hogy Magyarországhoz – ehhez az ezeréves államisággal rendelkező országhoz – méltó helyen őrizhessük és mutathassuk be a kultúránkat Londonban” – fogalmazott Szijjártó Péter, aki emellett azt is hozzátette,  hogy az új Magyar Ház egy új találkozási pont is lesz egyben az Angliában élő magyarok számára.

„Van benne színházterem, lesz benne kávézó, kiállításokat, előadásokat fogunk rendezni” – mondta a miniszter, hozzátéve, a gyermekek számára a hétvégi iskola lehetősége, a magyar nyelv oktatása is megtalálható lesz majd a kínálatban.

„Hogy a ház igazán méltó legyen és tudja fogadni a magyar embereket, most felújításra kerül, és amint a felújítás befejeződik, néhány hónap múlva a Londonban és környékén élő magyarok birtokba vehetik majd” – jelentette ki Szijjártó Péter.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy nagyon reméli, hogy „ez a ház egy új találkozási pontként, egy új közösségépítő erőként fogja majd szolgálni a Londonban és környékén élő magyarokat”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után