Végre megérkezik a héten a forró nyári meleg Angliába: egyes helyeken 32-34°C-ig is emelkedhet majd a hőmérséklet 1

Készítheti mindenki a naptejet, mert végre Nagy-Britanniában is jön az „első igazán forró nyári nap”. Az elmúlt hetekben sokan eddig kissé csalódottak lehettek amiatt, hogy nem érkezett meg a várva várt „gatyarohasztó meleg” és sok volt az eső, a szél és relatíve alacsonyabb volt a hőmérséklet májusban és június első felében.

Végre megérkezik a héten a forró nyári meleg Angliába: egyes helyeken 32-34°C-ig is emelkedhet majd a hőmérséklet 3

Az előrejelzések szerint azonban az elkövetkező hónapokban sok rendkívül forró nap várható. Pénteken többek közt Londonban és környékén akár a 32°C-ot is elérheti majd a hőmérséklet.

„Eddig nem volt olyan kegyes hozzánk az időjárás és nem volt olyan sok meleg nyári napunk, de most mindez megváltozik. Ennek a hétnek a végén ugyanis végre jön egy kis igazán jó idő.” – mondta Steven Keates, a Met Office munkatársa. Délkelet-Angliában pénteken akár 32°C is lehet majd a hőmérséklet napközben, és Keates azt is hozzátette: “Lehet, hogy ennél kicsit még melegebb is lehet… akár 33-35°C is elképzelhető.”

Ha az előrejelzés pontos, Nagy-Britanniában melegebb lesz, mint Portugáliában, Jamaicában, Costa Ricában, a Kanári-szigeteken és Cipruson. Ez egyben az év eddigi legmelegebb napját is jelentené, letaszítva a Heathrow-n május közepén felállított 27,5°C-os eddigi idei rekordot.

Végre megérkezik a héten a forró nyári meleg Angliába: egyes helyeken 32-34°C-ig is emelkedhet majd a hőmérséklet 4

„Pénteken simán meg fogjuk dönteni ezt a hőmérsékletet, és szerdán és csütörtökön is várhatóan túl fogjuk lépni, vagy nagyon közel kerülünk hozzá” – mondta Keates.

Azonban az Egyesült Királyság nem minden része profitál a pénteki mini hőhullámból. A Newcastle-i lakosság mindössze 20°C-ra számíthat pénteken, a London várható jóval magasabb hőmérséklethez képest. Edinburgh környékén se számítsanak az emberek kánikulára, ott is borús felhős idő lesz 18-22°C-os hőmérséklettel.

“Szerintünk jelenleg az átlagosnál melegebb lesz, és egyre nagyobb a valószínűsége a hőhullámoknak. Idén eddig nem volt hőhullám… de egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy minél délebbre, délkeletebbre megyünk, ott rövidesen lesz.” – mondta a Met Office meteorológusa.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után