A hatalmas esőzések okozta áradások után komoly lehűlés és fagyok sújtják majd a brit lakosságot, ugyanis egy sarkköri hidegfront közeledik a szigetországhoz.

snowlondon0701a

A szokatlanul meleg, langyos télnek a következő héttől vége Nagy-Britanniában, ugyanis a napi csúcshőmérsékletek 10-11 C környékéről 5 C-ra esnek vissza a jövő hét folyamán. Ez egyben azt is jelenti, hogy az esti és a kora reggeli órákban országszerte fagyokra lehet majd számítani.

A BBC Weather is hideget jósol jövő hétre:

bbc weather kep

A nagy hidegek „jó” szokásukhoz híven észak felől érkeznek majd az országba, és fagyos, szeles időjárást és csapadékot hoznak magukkal. A hőmérséklet fokozatosan először Skóciában, majd Anglia és Wales területén is nagyot fog esni és Londont és a déli részeket is érinteni fogja. A hó szót szándékosan igyekszünk kerülni, mert mindenki nagyon várja és rendszeresen szeret vele mindenki dobálózni, de csak ritkán jön be. Van esély rá, hogy hó fog esni, de ha így is lesz, akkor is inkább az északabbi területeken.

Családok ezrei, még éppen hogy most szivattyúzzák ki az utolsó liter vizeket az otthonaikból az egész országot érintő hatalmas esőzések és áradások után. Volt olyan, akinek úszómedence lett a konyhájából.

Sajnos az ország északi részén élők nem nyugodhatnak meg, ugyanis a Met Office jelentése szerint a további csapadékra is lehet számítani, ami helyenként a 20mm-t is meg fogja haladni, de már nem fog akkora mennyiség esni, mint idáig. A mostani volt egyébként a valaha volt legcsapadékosabb december Nagy-Britannia történetében.     Forrás: http://www.bbc.com/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]