Változik az alacsony fizetésűek támogatásának jogszabálya Nagy-Britanniában 1

A kormány egyik újabb változtatásának köszönhetően, azok a családok, akik a kelleténél több Tax Credit támogatást kaptak, az eddiginél sokkal gyorsabb ütemben kell, hogy visszafizessék a pénzt.

article-2225223-0498E0C7000005DC-676_634x346

A háztartáson belül több mint 20 000 font jövedelemmel rendelkező tax creditet igénylőknek vissza kell fizetniük a fennmaradó összeget, amennyivel többet kaptak, mint amennyit kellett volna — visszamenőleg is. A brit adóhatóság szerint, ezzel lerövidülne az emberek adósságának az ideje. Azonban, a kampányolók szerint, néhány igénylőnek „komoly pénzügyi nehézségekkel” kell ez által megküzdenie.

A visszafizetés

A jövedelem kiegészítő támogatást igénylők jogosultsága általában úgy kerül kiszámításra, hogy figyelembe veszik az igénylő előző évi jövedelmét. Idő közben, történhet olyan, hogy a fizetés emelkedik, vagy több órát dolgozik az illető, mint korábban, amely azt eredményezi, hogy az igénylők így több juttatást kaphatnak, mint amennyit kellene. Ezt a pénzt kell így visszafizetni a brit adóhivatalnak (HMRC).

A túlfizetés összege néha túl magas lehet, és ha a család már elköltötte a pénzt, nehéz lehet azt visszafizetni. A visszafizetéseket gyakran úgy oldják meg, hogy csökkentik a későbbi támogatások összegét. Ez változik most meg.

Korábban, a kifizetéseket 25%-al csökkentették annak érdekében, hogy a túlfizetések visszakerüljenek az adóhivatalhoz. A változásoknak köszönhetően, amelyeket már 2014-ben bejelentettek, de most lépnek hatályba, azoknak, akik még tartoznak az adóhivatalnak, 50%-al fogják csökkenteni a Tax Credit-jüket, ha több mint 20 000 fontos jövedelemmel rendelkezik a háztartásuk. Érthető, hogy a HMRC gyorsabban akarja visszaszerezni az előző túlfizetéseket, viszont így nehéz idők várnak azokra, akiknek tartozásuk van az adóhivatal felé.

Komoly nehézségek

A kampányolók tudatában vannak annak, hogy a pénz túl gyors visszaszerzése néhány családot komoly pénzügyi nehézségekbe kényszerít majd.

„Teljesen támogatjuk a HMRC-t abban, hogy visszanyerje a túlfizetések összegét, mert ez kell is. Azonban, ezt nem kellene ilyen magas arányban tennie, amely miatt az embereket pénzügyi nehézségekbe taszítja.” — mondta Anthony Thomas, az Alacsony Jövedelemmel Rendelkezők Adóreform Csoportjának vezetője (Low Incomes Tax Reform Group).

„A változás valószínűleg, azokat fogja a legjobban sújtani, akik nem számítanak arra, hogy a juttatásukat újabb 25%-al fogják csökkenteni. Ez azokat érinti, akik magas gyerekgondozási költséget fizetnek, vagy extra juttatásokat kapnak fogyatékosság miatt.”

A csoport felszólította a HMRC-t, hogy megvédje az újabb, gyorsabb visszafizetési rendszertől azokat, akik magas gyermekgondozási költségeket fizetnek, vagy akik fogyatékosságuk miatt segélyt kapnak.

A HMRC szóvivője a következőket mondta: „Ez a rendszer egyszerűen arról szól, hogy a túlfizetéseket gyorsabban és hatékonyabban tudjuk visszaszerezni. Ez lehetővé teszi az ügyfeleknek azt, hogy minél gyorsabban visszatérjenek az eredeti kerékvágásba, és csökkentse a terhet a családokon, akik ezelőtt úgyis visszafizették volna az adósságukat, csak lassabban. Mi még márciusban írtunk minden jövedelem kiegészítő támogatást kapó ügyfelünknek, hogy tájékoztassuk őket a változásokról, azért, hogy intézkedni tudjanak a pénzügyi helyzetük lehetséges változásaival kapcsolatban. Ha bárki aggódik azért, hogy nem lesz képes visszafizetni az adósságát, fel kell vennie a kapcsolatot a HMRC-vel amilyen hamar csak lehet, azért, hogy segíteni tudjunk.”

A kormány szerint, néhányan az érintettek közül csak nyerhetnek a magasabb fizetési összeg miatt, a nemzeti létminimumnak (National Living Wage) és egyéb adókedvezményeknek köszönhetően. A Tax Credit támogatás részletes leírását itt találjátok.     Forrás: www.bbc.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után