Vagy 1200 holttestre bukkantak tömegsírokban Ukrajnában, a brit kormány pedig kemény válaszlépéssel fenyeget, ha az oroszok vegyi fegyvert használtak 1

Bejelentették, hogy 1222 holttestet találtak tömegsírokban a kijevi régióban. Az egész hétvégén heves bombázások sújtották az országot, miután a múlt héten civil holttestek százait fedezték fel megkötött kézzel és kínzás nyomaival a testükön.

Vagy 1200 holttestre bukkantak tömegsírokban Ukrajnában, a brit kormány pedig kemény válaszlépéssel fenyeget, ha az oroszok vegyi fegyvert használtak 3

Az ENSZ vasárnap közölte, hogy mostanra 4232 polgári áldozatot és sérültet jegyeztek fel összesen az orosz ukrán háború kapcsán, mivel olyan területeken, mint Harkiv, Izyum és Mariupol, továbbra is kemény tűzharcok folynak. Közülük 1793 civil meghalt és 2439 megsebesült, bár a valós adatok „jóval magasabbak” lehetnek ennél.

Volodimir Zelenszkij elnök figyelmeztetett, hogy az elkövetkező napok döntő jelentőségűek lesznek, mivel a Kreml erői figyelmüket most kelet felé fordítják, és Vlagyimir Putyin pedig új háborús parancsnokot nevez ki. A kelet-ukrajnai összecsapás az invázió döntő fontosságú pillanatává válhat, bár az orosz hadsereg erejét illetően még mindig sok a kérdőjel. Már a 2012 óta szolgálatból elbocsátott embereket is behívták az áldozatok növekvő száma miatt – közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap.

Ma figyelmeztetést adtak ki, amely szerint Putyin foszforbombák használatához is folyamodhat „kétségbeesésében”, hogy elfoglalja Mariupolt, ami egy kulcsfontosságú déli kikötő, amelyet már hat hete bombáznak. Legutóbbi hírszerzési frissítésében a londoni védelmi minisztérium kijelentette: „Az orosz erők korábbi foszfortartalmú hadianyag-használata a Donyeck megyében felveti annak lehetőségét, hogy a jövőben Mariupolban is bevetésre kerüljön, mivel a városért folytatott harcok fokozódnak.”

Vagy 1200 holttestre bukkantak tömegsírokban Ukrajnában, a brit kormány pedig kemény válaszlépéssel fenyeget, ha az oroszok vegyi fegyvert használtak 4

Oroszország tagadta, hogy szándékosan civil célpontokat célzott volna meg támadásai során, és a buchai atrocitásokat „megrendezettnek” minősítette. Zelenszkij elnök a nemzethez intézett éjszakai beszédében azt mondta: „eljön a nap, amikor mindent be kell majd vallaniuk, és el kell fogadniuk az igazságot. Ha az embereknek nincs bátorságuk beismerni hibáikat, bocsánatot kérni, alkalmazkodni a valósághoz és tanulni, szörnyetegekké válnak. És amikor a világ figyelmen kívül hagyja ezt, a szörnyek úgy döntenek, hogy a világnak kell alkalmazkodnia hozzájuk. Ukrajna most véget vet ennek az egésznek.”

A kabinet egyik minisztere kijelentette, hogy az Egyesült Királyság reagálni fog, és „semmilyen lehetőség nincs kizárva”, ha bebizonyosodik, hogy Vlagyimir Putyin vegyi fegyvert használt Ukrajnában. Tegnap este olyan állítások hangzottak el, hogy Oroszország egy ismeretlen mérgező anyagot dobott Mariupolra, aminek következtében a város védői légzési problémákkal küzdenek. Liz Truss külügyminiszter elmondta, hogy osztálya a partnereivel együttműködve ellenőrzi ezeket a vádakat, amelyek az Azov-ezred katonáitól származtak.

Vagy 1200 holttestre bukkantak tömegsírokban Ukrajnában, a brit kormány pedig kemény válaszlépéssel fenyeget, ha az oroszok vegyi fegyvert használtak 5

“Ilyen fegyverek bármilyen jellegű használata jelentős eszkalációt jelentene a konfliktus kapcsán, és ha beigazolódik, felelősségre fogjuk vonni Putyint és rezsimjét.” – mondta. Arra a kérdésre, hogy mit jelenthet ez az eszkaláció, James Heappey a fegyveres erők minisztere azt mondta, hogy „semmi sem kizárt”.

„Tudjuk, hogy vannak jelentések vegyi fegyverek használatáról. Ezeket mi magunk nem tudtuk ellenőrizni, sőt, az ukrán rendszer, amint azt Zelenszkij elnöktől is láthattuk, szintén csak arra hivatkozik, hogy vannak jelentések, ők maguk még szintén nem tudták megerősíteni, hogy használták őket. Nem csak az Egyesült Államok elnöke, Franciaország elnöke de saját miniszterelnökünk is világossá tette, hogy vannak fegyverek, amelyeket egyszerűen nem szabad használni, és ha használják őket, akkor akik ezt megteszik, azokat felelősségre kell vonni.”

Nem részletezte, mik lehetnek az Egyesült Királyság következő lépései, de azt mondta, hogy minden válaszlépés „bizonyára hatékony lenne, de természetesen alaposan megfontolt is egyben”.

Régóta félnek attól, hogy Putyin vegyi fegyverek bevetéséhez folyamodik, miközben egyre frusztráltabb a sikertelen invázió miatt. A világ vezetői korábban azt mondták, hogy egy ilyen barbár taktika lenne az utolsó csepp a pohárban, amelyet ha Putyin meglép akkor a nyugat közvetlenül beavatkozik a háborúba.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után