Universal Credit tanácsadás

A SEGITHETEK.UK tanácsadóit kérdeztük az elmúlt hét tapasztalatairól. Mivel nagyon sokan jelentkeztetek náluk tanácsért ezért megkérdeztük őket arról, hogy mégis mit javasolnak, mire érdemes odafigyelni:

Folyamatosan nagyon sok hír kering a közösségi médiában, sajnos sokszor még a szakemberek is nem valós vagy nem teljes tájékoztatást nyújtanak.
Ajánljuk továbbra is mindenkinek figyelmébe a Fontos pénzügyi tudnivalók és lehetőségek az angliai magyaroknak. Kitől kérjünk tanácsot címmel megjelent cikket, melyet ITT tudtok elolvasni. LINK: https://www.segithetek.uk/info

A SEGÍTHETEK.UK vezető tanácsadói több évtizedes szerteágazó tapasztalattal és valódi diplomákkal rendelkező, klasszikus pénzügyi-és gazdasági tanácsadók akik független tanácsot adnak még a biztosítások területén is. Tudásukat és tapasztalatukat azért állítják a köz szolgálatába, mert látják, hogy milyen sok kárt okoznak a pár hét alatt vagy egy hétvégi oktatáson résztvevő mai ún. mindenféle tanúsítvánnyal meg oklevéllel rendelkező tanácsadók.

Ők lehet, hogy a megélhetésükhöz elég pénzt tudnak keresni azzal amit csinálnak, hasznot tudnak húzni másokból, de ebből azoknak származik kára akik megbíztak bennünk. Sajnos az emberek nem tudják, hogy mit nem tudnak és elég hiszékenyek, mert azt hiszik ezzel a felelősségüket is átháríthatják másra.(tisztelet a ritka kivételnek)

Aki ma az Egyesült Királyság területén él és nem rendelkezik életbiztosítással, nem használja ki az angol biztosítások adta rendkívüli lehetőségeket az tájékozatlan és/vagy felelőtlen és itt legfőképpen azokra a szülőkre gondolunk akik azt hiszik örökké élnek és mindig megfelelően tudnak gyermekeikről gondoskodni. Tessék itt van az élő példa, hogy az élet soha nem pont úgy alakul ahogy szerettük volna. Ma már 5-6 fontért olyan életbiztosítást lehet kötni ami akár 100ezer fontnyi összeget is kifizet. Mindenki megmondhatja, hogy mennyit szentel egy biztosításra. A biztosításokat feltétlenül érdemes folyamatosan felülvizsgálni főleg amíg az ember egészséges vagy 50 év alatt van. Azt tapasztaljuk, hogy azok közül akik most nehéz anyagi körülmények közé kerültek nincs életbiztosításuk vagy akiknek van azoknak sajnos olyan van ami nincs eléggé átgondolva, mert adott esetben a biztosítási ügynök azt kötötte meg neki amit ő a legjobb tudása alapján ajánlani tudott, de sajnos az a tudás nem volt elég ahhoz, hogy az ügyfél számára a legjobb megoldásokat ajánlja. Nagyon sokszor hosszú távon gondolkodva egyszerre több biztosítás a legjobb megoldás és azokat érdemes is felülvizsgálni, esetleg újat kötni, majd a régit lemondani – persze ezt egy biztosítási ügynök sem fogja ajánlani, hiszen akkor mi lesz az ő jutalékával. Természetesen itt is igaz, hogy tisztelet a kivételnek, mi most arról írunk amilyen problémákkal szembesülünk.

Nagyon sok ajánlatot készítettünk és beszéltünk át a BIZTOSITAS.UK szakembereivel közösen és mindenki elégedett volt, nem utolsósorban értette is, hogy mit miért javaslunk. Például, hogy miért kell infláció követést kérni, mert ha nem így teszünk akkor hiába az egész biztosítás. A www.BIZTOSITAS.UK honlapon mindenkinek lehetősége van ajánlatot kérni, amihez csak néhány adatot kell megadni. A hírlevélre pedig érdemes feliratkozni, mert a leghasznosabb infókat e-mailben küldjük ki az érdeklődőknek.

Az Universal Credit-tel kapcsolatosan nagyon sok esettel találkoztunk a múlt héten.
A legtöbben most vagy jövedelem nélkül maradtak vagy annyi bevételük van csak amiből nem tudják kifizetni a havi kiadásaikat. Sokak a bérleti díjat biztos hogy nem tudják kifizetni, legtöbben csak az Universal Credit-re várnak és csak az jelentheti számukra a leggyorsabb megoldást. A jellemző az, hogy nem is tudtak erről a lehetőségről pedig nagyon sok családnak már az elmúlt években akár több ezer font is lehetne a megtakarítási számláján és az az igazság, hogy amikor kiszámoljuk nekik, hogy mennyire jogosultak akkor csak kapnak a fejükhöz, hogy mennyivel jobban élhettek volna eddig is ezzel az összeggel, viszont most már azzal is tisztában vannak, hogy az eddigi jövedelmük mellett hosszú távon a későbbiekben is pár száz fonttal több lehet a havi bevételük az Universal Credit összege miatt, amire JOGOSULTAK!
Nem szégyen az Universal Creditet igényelni, sőt akinek gyereke van annak kötelessége is még akkor is ha arra a pénzre nincs szüksége – ebben az esetben a gyerek nevére nyitott takarék számlán érdemes gyűjteni.

Előző cikkünket Jövedelem kiegészítés, Universal Credit, Child Benefit – Hasznos, aktuális információk az angliai magyaroknak címmel ITT olvashatod. LINK: https://www.segithetek.uk/info

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy mi most azoknak szeretnénk segíteni akik valóban rászorultak, akik eddig sem tudtak erről a lehetőségről, esetleg angolul sem tudnak elég jól és a hivatalos ügyek intézése terén sem jártasak. Nagyon sok értelmiségi vagy angolul és a hivatali ügyekben jobban tájékozódó ember könnyen okoskodik a közösségi oldalakon, de azt nem látjuk, hogy felajánlanák, hogy ingyen segítenek másoknak. Bezzeg amikor valaki kiposztol rólunk vagy más valóban segítőkész emberről egy bejegyzést akkor hozzá tudnak írni olyan negatív hozzászólásokat amiből csak az derül ki, hogy mindenki magából indul ki. Nem, mi nem akarunk eladni semmit, mi segíteni tudunk és segítünk, vagy ingyen vagy megfizethető díjért, mert ez mindnyájunk kötelessége lenne mindig, úgy hívják, hogy társadalmi felelősségvállalás.

universal credit Anglia

A legtöbben akik eddig is kapták az Universal Creditet csak lapítanak és hallgatnak róla és az információt megtartják maguknak, mert azt hiszik az ciki ha valakinek Universal Credit érkezik, pedig nyugodtan azt is elmondhatnák legalább az állítólagos barátaiknak, hogy ne csak ők járjanak jól és ezért a lehetőségért hálásak lehetnek a sorsuknak.

A gyerek ingyen kapja az étkezést, a fogorvosnál nem kell fizetni, az ingatlannal kapcsolatos adóra engedmény kapható, stb. Sokan megjátsszák magukat, bezzeg most nem posztolják a pánikoló szelfiket meg a bankszámlájuk egyenlegét sem a közösségi médiában. Abba kellene végre hagyni a nagyarcoskodást és az észosztást. Bezzeg most olyanok is felhívtak segítségért akik előtte az otthon maradt testvéreiknek úgy akarták bemutatni az angliai létüket mintha legalább bárók vagy hercegek lennének, vagy bármivel is többek bárkinél. Mindezt csak azért írtuk le, hogy a valóban rászorulókat leszoktassuk arról, hogy a közösségi oldalakon kérdezgessenek, mert most kiderült, hogy ott biztos, hogy nem jellemző, hogy megkapják azokat az információkat amire nekik valóban szükségük van.

Nagyon sok olyan tanácsot mondunk el személyre szabottan amire figyelni kell. Példaként hozom, hogy sokaknak nincs hivatalos jövedelmük – azok hogy képzelik, mi lesz velük amikor kitessékelik őket az országból? Volt akinek emiatt azt javasoltuk, hogy nyisson egy egyéni vállalkozást, azt segítettük beregisztrálni és elindítani. Elkészítettük a honlapját és megkapta a leghasznosabb információkat, kötöttünk neki egy életbiztosítást és gyakorlatilag sínen van az élete – annyira amennyire soha nem hitte volna. Sokan olyan körülmények közül jönnek, hogy soha semmi esélyét nem látták annak, hogy ők vagy a gyerekeik ki tudnak emelkedni saját körülményeik közül, de egy kisebb odafigyeléssel vagy úgy, hogy az egyik szól a másiknak máris nőnek az esélyeik.

Példa: nehéz körülmények között élő család, sok gyerekkel (a gyerekek otthon maradtak a nagyszülőkkel, a szülők csak pénzt keresni jöttek Angliába ), a szülők akik itt dolgoznak életbiztosítást kötöttek a tanácsunkra és képesek voltak megérteni azt, hogyha ezt az összeget fizetik akkor legalább ha ők meghalnak a gyerekeik nem a bizonytalanságban élhetnek tovább. Nagyon örülnénk annak ha ezzel egy mintát lehetne teremteni. A két szülő életbiztosítása 20 font alatt van havonta, ami saját elmondásuk szerint 2 napi cigaretta ára, annyiról még le is mondanak ha tényleg jobb lehet a gyerekeiknek. Jelen esetben az Universal Credit összegéből viszont könnyen kifizetik a biztosítás díját. A jövőben tanácsot fognak kérni a tartózkodási engedélyhez és vállalkozás indításához.

Közös öröm sokszor tapasztalni, hogy megcsillan sokakban a remény. Persze ilyenkor van alkalom néhány mondattal megerősíteni mindenkit, hogy most nem pánikolni kell hanem ébernek lenni és tervezni és tenni a jobb jövőért, mert most meg lehetett állni és el lehetett gondolkodni a rohanó világban.

Több vállalkozónak segítünk a jelenlegi aktuális teendők elvégzésében, akár még hitelt igényelni is amihez elég volt csak megkérdezni a könyvelő partnerirodánkat akik elmondták, hogy sokan most ebből akarnak hasznot húzni pedig csak egy nyomtatványt kell kitölteni amiben olyan adatok vannak amit mindenki magának tud kitölteni.

Jelenleg a munkaügyi perek megoldásán dolgozunk, mert azt tapasztaljuk, hogy sokaknak nem fizették ki a túlórát vagy kevesebb bért kaptak mint ami járt volna nekik. Olyan ügyvédekkel szeretnénk együtt dolgozni akik az ilyen munkaügyi pereket tisztességes sikerdíjért hatékonyan viszik végig. Néhány ügyvédet most tesztelünk meglévő ügyekkel, melyeket tanácsadóink készítenek alaposan elő és ha ezek sikerrel járnak akkor másoknak is fogjuk ajánlani és segítünk benne.

Hamarosan indítunk egy olyan klubot ahol a tagok folyamatosan megkaphatják azokat az információkat és aktuális teendőket amire szükségük van. Várjuk további tanácsadók jelentkezését a közös gondolkodásra és együttműködésre, bármilyen területre is legyenek szakosodva. Iratkozzatok fel a hírlevélre vagy írjatok egy e-mailt, hogy a most induló lehetőségekről tudjunk tájékoztatni mindenkit.

A SEGITHETEK.UK hamarosan olyan közösségi projekttel áll elő, mely sokunk érdeklődésére számíthat. Annyit előre vázolhatunk, hogyha valakit érdekel egy angliai önellátó közösség akkor mindenképpen iratkozzon fel a hírlevélre vagy küldjön egy sms-t adataival a 07 898 250 629-es számra, melyben megírja nevét és e-mail címét.

Hamarosan felmérjük az igényeket arra vonatkozólag, hogy hosszú távon hány angliai magyart érdekel a magyar élelmiszerek rendszeres házhoz szállítása a legjobb áron, ugyanis partnereink között szerepel az egyik nagy múltú angliai élelmiszer export-import -és nagykereskedelmi cég tulajdonosa akinek a közreműködésével szinte bármilyen élelmiszert rendszeresen a legjobb áron tudunk majd megrendelni.

Egyre többen keresnek meg minket és mozgósítjuk meglévő korábbi kapcsolatainkat is annak érdekében, hogy minél teljesebb körű és hatékony szolgáltatásokat vehessünk igénybe a jövőben. Szóljatok másoknak is, hogy általunk is változzon a világ.

Elérhetőségek:

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után