Újra bevezetnék a maszkviselést az új Covid variáns miatt Nagy-Britanniában – egy vezető szakértő nyilatkozott 1

Egyes szakértők szerint ismét be kellene vezeti a szájmaszkokat a tömegközlekedési eszközökön Nagy-Britanniában, mivel az Arcturus névre keresztelt új Covid variáns egyre terjed.

Újra bevezetnék a maszkviselést az új Covid variáns miatt Nagy-Britanniában – egy vezető szakértő nyilatkozott 3

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének legutóbbi adatai szerint eddig öt ember halt meg az új variáns miatt, míg az Egyesült Királyságban eddig 135 esetet észleltek. Stephen Griffin professzor, az Independent Sage elnöke azt mondta, hogy az embereknek vissza kellene térniük a rendszeres teszteléshez, és újra maszkot kellene viselniük a vírus elleni védekezés részeként.

Stephen Griffin a MailOnline-nak azt nyilatkozta: „Ez a tavalyi év után visszalépésnek tűnhet, de a valóság az, hogy a vírus továbbra is károkat okoz, és azok, akik legkevésbé tudnak vele megbirkózni, továbbra is szenvednek. Országos szintű lépések hiányában… a hangsúly most az egyéni kockázaton van, amely sokak számára jelenleg sokkal alacsonyabb.”

“Ha [a] kormány nem tesz lépéseket annak érdekében, hogy mindenki együtt tudjon élni a Coviddal, a kiszolgáltatott helyzetben levő emberek továbbra is óvintézkedéseket igényelnek majd.”

Az XBB.1.16 néven ismert új törzset először januárban azonosították, és két korábbi Omicron törzsből, a BA.1-ből és a BA.2-ből alakult ki. A kutatások szerint az Arcturus 1,2-szer fertőzőbb lehet, mint az utolsó fő variáns. Az Arcturust március 22-e óta figyeli az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az Egyesült Királyságban a vírus jelenleg Londonban, északnyugaton és délkeleten a legelterjedtebb, a megbetegedések medián életkora 74,54 év.

Dr. Vipin Vashishtha, gyermekorvos, az Indiai Gyermekgyógyászati Akadémia Immunizációs Bizottságának volt vezetője a Hindustan Timesnak elmondta, hogy az Arcturus tünetei közé tartozik a magas láz, a köhögés és a „viszkető” kötőhártya-gyulladásos szem.

Indiában felpörgették a vakcinagyártást, és egyes régiókban újra kötelező a maszkviselés. A hírek szerint a vírus Ausztrália területén is meglehetősen gyorsan terjed. A Centers for Disease Control and Prevention és a WHO szerint az Egyesült Államokban már az Arcturus variáns felelős az amerikai Covid-esetek 9,6 százalékáért.

Lawrence Young professzor, a Warwicki Egyetem virológusa a The Independentnek elmondta, hogy az új változat indiai gyors terjedése annak a jele, hogy „még nem vagyunk túl a járványon”. „Oda kell figyelnünk rá” – mondta. „Amikor megjelenik egy új változat, azonnal kell kideríteni, hogy fertőzőbb-e, vagy épp ellenállóbb-e? És mi lesz azok immunitásával, akik megkapták az oltásokat? Nem lehetünk biztosak abban, hogy mennyire veszélyes variánsok vannak a közelünkben, és milyen szintű fertőzést okozhatnak, amíg nem tör ki egy jelentősebb járvány.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után