Tucatszámra sérülnek meg az emberek Anglia „legveszélyesebb” bicikliútjánál egy „optikai csalódás miatt” 1

Egy kerékpársávot „a legveszélyesebbnek” tituláltak Nagy-Britanniában, miután egy év alatt csaknem 60 ember jelentette azt, hogy megsérültek a rajta való áthaladáskor és a helyiek egy „optikai csalódást” okolnak a balesetek egész soráért.

Tucatszámra sérülnek meg az emberek Anglia „legveszélyesebb” bicikliútjánál egy „optikai csalódás miatt” 3

Az értesülések szerint már legalább 59 ember megsérült a bristoli Keynsham High Street-en lévő kerékpársávon való áthaladás alkalmával. A tavaly márciusban telepített sávról készült fotókon úgy tűnik első ránézésre, hogy teljesen lapos – de akik már jártak arra azt mondják, hogy többször is megbotlottak egy „láthatatlan” járdaszegélyben, amely szerintük úgy néz ki, mint egy lapos vonal, egy felfestett fehér csík.

Az egyik férfi, aki megbotlott a „rejtett” járdaszegélyben, Dave Dawson ezt mondta az egyik helyi lapnak nyilatkozva: „Épp sétáltam a templom felé, és a jobb lábammal a járda szélére léptem, mert laposnak tűnt, és abban a pillanatban elvesztettem az egyensúlyomat, megbotlottam és elestem. Amikor felálltam, megjegyeztem, hogy ott óvatosnak kell lenni, és lám, erre visszafelé is elestem! Pontosan ugyanúgy.”

Tucatszámra sérülnek meg az emberek Anglia „legveszélyesebb” bicikliútjánál egy „optikai csalódás miatt” 4

„Az a baj, hogy a főutcán számos helyen ugyanígy van megcsinálva a kerékpárút, de ott egy szintben van a járdával, de kicsit arrébb viszont úgy 5 centimétert süllyed és ezért ott van egy járdaszegély, ami ráadásul alig látszik. Sőt ez pont ott van, ahol az emberek keresztül szoktak rajta menni.”

Az útszakasz 2022-ben lett pirosra festve, és mint kiderült már azelőtt is voltak vele bajok, mivel az azt megelőző 6 hónapban is 46 sérülést jelentettek. 21-en még kártérítést is követeltek sérüléseikért – 14 kereset pedig még folyamatban van és vizsgálat alatt áll. A helyiek most már a sáv megszüntetését is kérik.

Tucatszámra sérülnek meg az emberek Anglia „legveszélyesebb” bicikliútjánál egy „optikai csalódás miatt” 5

„Tavaly estem el ott, felnyílt a térdem, kibicsaklott a bokám és kiszakítottam a farmeremet. Az önkormányzat nem volt túl segítőkész, sőt azt se kérdezték meg, jól vagyok-e. Azt javasolták, hogy legközelebb máshol menjek át a bicikliúton.” – mesélte egy másik személy aki pórul járt.

„Ezek csak azok az esetek, amiket jelentettek, de szinte minden nap esik el ott valaki. Én ott dolgoztam az egyik üzletben és meg kell, hogy mondjam, láttam pár igen durva esést…” – tette hozzá egy másik személy.

Tucatszámra sérülnek meg az emberek Anglia „legveszélyesebb” bicikliútjánál egy „optikai csalódás miatt” 6

A közfelháborodás ellenére az önkormányzat gazdasági fejlődésért, regenerációért és növekedésért felelős tagja, Mark Roper megvédte a sávot. Állítása szerint január és március között átlagosan havonta csak 2,3 incidens történt.

Azt mondta: „Az új Keynsham High Street kerékpársáv a kormány jelenlegi LTN120-as szabványai szerint épült, és miután néhány problémát azonosítottak a járdaszegéllyel kapcsolatban, számos módosítás történt, aminek meg is lett a hatása. A jelentett incidensek számának jelentősen csökkent. Most azonban kiderült, hogy további fejlesztések szükségesek, hogy megelőzzünk minden további problémát.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után