Újabb változások jönnek a Covid tesztek, az oltások és a külföldi utazások kapcsán Angliában 1

A hírek szerint a Covid-19 tesztelés szabályai ismét változni fognak a szigetországban, és a pozitív gyorsteszt eredményekkel szembesülő személyeknek már nem lesz szükségük egy plusz PCR tesztre is még amellé. A miniszterelnök ma délután újabb bejelentésre készül többek közt ezzel kapcsolatosan is.

Újabb változások jönnek a Covid tesztek, az oltások és a külföldi utazások kapcsán Angliában 3

A teszteléssel kapcsolatos intézkedések eme enyhítését a karanténban töltött időszak lerövidítése és a súlyos munkaerőhiány helyreállítása végett akarják bevezetni. Jelenleg, a szabályok értelmében, akinek pozitív lesz a gyorstesztje a szigetországban, annak utána még egy PCR tesztet is csinálnia kell „biztos ami biztos” alapon. Január 11-től azonban, akinek pozitív lesz a gyorstesztje, egyből mehet karanténba, és amennyiben a  6. és a 7. napon is fel tud mutatni egy-egy negatív teszt eredményt, nem kell végigvárnia a 10 napot sem.

A PCR teszteknek az egyenletből való kivételével így akár 1-2 nappal is csökkenteni lehet az egész procedúra teljes időtartamát. Ez azt is jelenti, hogy a tünetmentes betegek – akik az esetek 40%-át teszik ki kb. – gyorsabban térhetnek vissza a munkába.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége megerősítette a szabályváltozás bevezetését Angliában. Walesnek, Skóciának és Észak-Írországnak minden változtatást külön kell bejelentenie. Ez a változtatás azonban csak ideiglenes, és az utólagos PCR-tesztek várhatóan visszatérnek, amikor az Omicron hullám legrosszabb része elmúlik.

Az egyelőre Nem világos, hogy ezek a szabálymódosítások hogyan befolyásolhatják a külföldi utazással kapcsolatos teszteléseket…

Jelenleg több mint 1 millió ember van karanténban a koronavírus miatt az Egyesült Királyságban, ami tömeges létszámhiányt okoz többek közt az iskolákban, a vonatokon és sajnos az NHS-nél is.

Az egészségügyi vezetők arra figyelmeztettek, hogy az NHS „válságos állapotban van”, és az északkeleti mentőszolgálat egy kiszivárgott feljegyzése szerint a segélyhívásokat intézők már azt javasolják a szívroham miatt betelefonálóknak, hogy gyorsabb, ha a család vagy egy taxi viszi be őket a sürgősségire.

Annak ellenére, hogy a tegnapi Downing Street-i sajtótájékoztatón elismerte, hogy az NHS „súlyos helyzetben van”, Boris Johnson nemet mondott a további pandémiás intézkedések bevezetésére. Ehelyett bejelentette a B-terv eddig életbe léptetett intézkedéseinek folytatását.

Boris Johnson a tervek szerint ma délután nyilatkozik a parlamentnek a Covid-szabályok újabb változásairól. A miniszterelnök 16 órakor intéz beszédet a parlamenti képviselőkhöz az alsóházban, miután ma délelőtt találkozott kabinetjével, hogy megvitassák az egyre növekvő Covid megbetegedések számát.

Ami pedig az emlékeztető oltásokat illeti…

A harmadik adag oltásra akár már heteken belül szükség lehet ahhoz, hogy más országokba utazhassunk – figyelmeztetett Boris Johnson. A miniszterelnök elmondta, hogy a harmadik adag oltás valószínűleg kötelezővé válik a külföldi utazásokhoz, miközben arra buzdította a briteket, hogy oltassanak ha még nem tették meg. A Downing Street-i sajtótájékoztatón kedd este Mr. Johnson elmondta,  hogy a kormány „bőven ad időt az embereknek”, mielőtt kötelezővé tenné a harmadik oltást az utazások, éjszakai klubok és más nagy rendezvények igénybe vételéhez.

Sok ország már kötelezővé tette az emlékeztető oltást ahhoz, hogy valaki teljesen beoltottnak nyilvánuljon. Nagy-Britanniában mostanra már 34 millióan megkapták a 3. oltásukat is, viszont még mindig van 9 millió ember, akik már felvehették volna de nem tették. Anglia tiszti főorvosa, Chris Whitty professzor azt nyilatkozta nemrégiben, hogy az emlékeztető oltás a „kórházba kerülés ellen durván 88%-os védelmet nyújt”, hozzátéve, hogy „a betegség súlyos vagy halálos kimenetelű lefolyása ellen pedig még ennél is nagyobbat”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után