Újabb nagyobb energiaszolgáltató az összeomlás szélén Angliában, ami több, mint 150 ezer háztartást érint 1

Egy durván 170 ezer ügyféllel rendelkező energiaszolgáltató lehet az első, amely idén összeomlik Nagy-Britanniában, ha nem kap sürgősen készpénzinjekciót. A Sky News jelentése szerint a Together Energy – amelynek 50%-ban a Warrington Borough Council a tulajdonosa – várhatóan a hónap végén fog becsődölni, ha valaki nem siet a segítségére.

Újabb nagyobb energiaszolgáltató az összeomlás szélén Angliában, ami több, mint 150 ezer háztartást érint 3

Egy forrás nemrég azt állította, hogy az Alvarez & Marsal (A&M) nevezetű vállalat most felhagy azon utolsó kísérletével is, hogy megoldást, illetve anyagi támogatást találjon az energiaszolgáltató cég számára, így egyre inkább minden veszni látszik. A Together Energy szóvivője tegnap azonban még kitartott amellett, hogy „a cég még mindig aktívan tárgyal a probléma megoldásáról”.

Ha összeomlik, ez a cég lesz a 26. szolgáltató tavaly augusztus óta, amely beszünteti a kereskedést. Sok vállalat küzd az életben maradásért, mivel az iparági árplafon megmaradt annak ellenére, hogy a gáz nagykereskedelmi ára az egekbe szökött az utóbbi 1 évben.

Amennyiben összeomlik, úgy a Together Energy az Ofgem SOLR folyamatába kerülne be, és más energiaszolgáltató cégek licitálhatnának a Together Energy ügyfeleinek átvételére. Kwasi Kwarteng vállalkozásokért felelős miniszter további tárgyalásokat folytat majd a közeljövőben az iparág vezetőivel, akik az árplafon megszüntetését és sürgősségi mentőcsomagokat követelnek.

Az eddigi legnagyobb cég, ami összeomlott az energiaválság következtében az a Bulb volt, amely novemberben ment tönkre. Ez volt az Egyesült Királyság hetedik legnagyobb energiaszolgáltatója, és 1,7 millió ügyféllel rendelkezett, akik szerencsére szintén védve vannak.

A Warrington Borough Council 2019 szeptemberében 18 millió fontot fektetett be a Together Energybe, mondván, hogy ez „fontos része a tanács munkájának az éghajlati krízis kezelése kapcsán, az üzemanyagellátással kapcsolatos problémák leküzdése kapcsán és új munkalehetőségek teremtését illetően a helyi emberek számára”. Az egyik forrás szerint a Warrington Borough Council nem biztosít további anyagi támogatást a problémás cégnek.

A villanyszámlák költsége viszont ügyfelek milliói számára április 1-től drasztikusan megemelkedik majd, mivel az árplafont meg fogják emelni. Boris Johnson állítólag a következő 1 hónapon belül új intézkedéseket jelent majd be, hogy megsegítse az áremelkedések miatt nehéz helyzetbe kerülőket. A miniszterek arra a következtetésre jutottak, hogy „valamit muszáj tenni”, és a miniszterelnök várhatóan személyesen vesz majd részt a jövő héten az energiaválságról szóló találkozókon. A Pénzügyminisztérium minden bizonnyal kénytelen lesz további súlyos pénzösszegeket elkölteni a válságra, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt már így is meglehetősen nehéz helyzetben van.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után