Újabb terrortámadás veszélye fenyeget Nagy-Britanniában – a brit terrorelhárítás figyelmeztetett 1

A brit terrorelhárítás arra figyelmeztetett, hogy az izraeli-gázai konfliktus miatt megnőhet a támadások kockázata az Egyesült Királyságban. A terrorellenes forródróton október 7. és 25. között beérkező bejelentések száma megduplázódott az előző év azonos időszakához képest.

Újabb terrortámadás veszélye fenyeget Nagy-Britanniában – a brit terrorelhárítás figyelmeztetett 3

Ráadásul ezzel párhuzamosan közel négyszeresére emelkedett a jelentősnek minősített információkat tartalmazó bejelentések száma is. A brit rendőrség szerint a Gázai övezetben folyó harcok “felbuzdíthatják, feltüzelhetik” a támadásokat fontolgató személyeket és szervezeteket.

Október 7-én a Hamász meglepetésszerű támadást intézett Izrael ellen, 1400 embert megöltek és több mint 200 embert túszul ejtettek. Azóta Izrael bombázza Gázát, a Hamász által vezetett egészségügyi minisztérium szerint már több mint 10 ezren haltak meg.

A brit terrorelhárítás adatai szerint a forródróton október 7. és 25. között 1350 bejelentés érkezett, szemben az egy évvel korábbi 620-szal. A jelentősnek minősített információkat tartalmazó bejelentések száma 50-ről 200-ra emelkedett.

Laurence Taylor, a terrorizmusellenes rendőrség helyettes biztosa azt mondja, hogy az Egyesült Királyság egyes közösségeiben eléggé megnőtt a feszültség.

“Ez eléggé feltüzelheti azokat az embereket, akik fontolgatják, vagy akár már konkrétan tervezgetik is, hogy erőszakos cselekményeket kövessenek el az Egyesült Királyság területén” – mondta. „Múltbeli tapasztalatunkból kiindulva tudjuk, hogy az események szerte a világon és a Közel-Keleten közvetlen hatással lehetnek az Egyesült Királyságban zajló eseményekre. A kialakult helyzet simán lehet az a dolog, ami annyira feltüzeli őket, hogy a tervezgetésen túllépjenek, és a tettek mezejére lépjenek és súlyos következményekkel járó tetteket hajtsanak végre.”

Az utolsó jelentős támadássorozat az Egyesült Királyságban 2017-ben volt, amikor a Manchester Arénában történt robbantás, valamint a Westminster Bridge-nél és a London Bridge-nél elkövetett merényletek történtek. Ez az Iszlám Állam által szíriai és iraki kalifátus kikiáltását követően történt.

Ezek előtt Londonban 2005-ben volt egy nagy robbantás, amelyben 52 ember halt meg, ami az iraki háborút követően történt. Jelenleg az Egyesült Királyság terrorfenyegetettségi szintje továbbra is “jelentős” – a harmadik legmagasabb szinten van -, ami azt jelenti, hogy a támadás “valószínű”. Az izraeli-gázai konfliktus kezdete óta a terrorfenyegetettséget nem emelték a következő, „súlyos” szintre. Az Egyesült Királyság fenyegetettségi szintjét az Egyesült Királyság biztonsági szolgálatai értékelik és határozzák meg.

“Tudjuk, hogy a jelenlegi konfliktus rendkívül érzelmekkel teli probléma emberek százai számára szerte az Egyesült Királyságban, nem csak a zsidó és muszlim közösségeken belül” – mondta Laurence Taylor. „Nagyon fontos, hogy meghallgassuk őket.”

Téli kampányuk részeként a rendőrség arra kéri a közösségeket, hogy továbbra is maradjanak éberek, és jelentsenek minden olyan dolgot, ami „gyanúsnak tűnik”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után