Kiderült, hogy a Hamász terrorszervezet egyik vezetője Londonban lakik 1

A Hamász egyik vezetője egy londoni önkormányzati lakásban él, annak ellenére, hogy állítólag erőszakos, véres akciókat szervez és irányít Ciszjordániában – derült ki egy nemrég közzétett jelentésből.

Kiderült, hogy a Hamász terrorszervezet egyik vezetője Londonban lakik 3

A 62 éves Muhammad Qassem Sawalha még 112 300 GBP kedvezményt is kapott a 320 700 GBP értékű kétszintes otthonra a Barnet Counciltól. Feleségével, az 56 esztendős Sawsannal lakáshitel nélkül élnek a Colindale-i házban, amelynek kertje és garázsa is van – írja a The Sunday Times.

A férfi a ciszjordániai Tubasban született, de a kilencvenes évek elején Jordániából érkezett az Egyesült Királyságba szökevényként. A Hamász vezető testületében dolgozó Sawalha úrnak sikerült egy rokona útlevelével kicseleznie Izrael biztonsági szolgálatait, és az 1990-es években az Egyesült Királyságba költözött és bújt el, majd később brit állampolgárságot is kapott.

Az Egyesült Királyságban Sawalha továbbra is a Hamásznak dolgozott. Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumának 2004-es vádirata szerint titkos megbeszéléseket folytatott az izraeli terrorcselekmények „újraélesztéséről”, valamint a Ciszjordániában és a gázai övezetben folytatott tevékenységek finanszírozásához nyújtott pénzmosással kapcsolatosan.

Kiderült, hogy a Hamász terrorszervezet egyik vezetője Londonban lakik 4

2003-ban a négygyermekes apa albérlő lett a kétszintes, garázzsal és kerttel rendelkező otthonban Colindale-ben. Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint Barnet városrészben mintegy 56 616 zsidó él, ami a legnagyobb zsidó népesség Nagy-Britannia területén egy városrészben.

Az önkormányzat vezetője, Barry Rawlings azt mondta, hogy „elborzadva hallja, hogy [Sawalha] közöttük élhet”, és megjegyezte, hogy vizsgálatot indított az ügy kapcsán.

Azt mondta: „Kapcsolatba fogunk lépni más érdekelt felekkel, köztük a rendőrséggel és a kormánnyal is az eset teljes történetének alaposabb áttekintése során, és megtesszük a megfelelő lépéseket. Ez a hír egy olyan időszakban röppent fel, amikor a helyi közösségeknek égető szükségük van megnyugtatásra a közel-keleti konfliktus kiéleződése közepette, és mi, mint önkormányzat felelősek vagyunk azért, hogy ezt a megnyugvást és támogatást meg tudjuk adni.”

2020-ban Rawlings elmondta, hogy az Egyesült Királyság Ügyvédei Izraelért kampánycsoport tájékoztatta az önkormányzatot Sawalha hátteréről, és amint megkapta ezt az információt, a tisztviselők „jelentették a Met Police terrorellenes egységének”.

2019-ben Sawalha találkozott Vlagyimir Putyin külügyminiszter-helyettesével is méghozzá Moszkvában. 2013 és 2017 között a Hamász politikai csoportjában dolgozott, és 2010-ben és 2012-ben a csoport vezetőjével, Ismail Haniyeh-vel többször is lencsevégre kapták.

2009-ben Sawalha nyilatkozatot írt alá, amelyben háláját fejezte ki Allahnak, amiért „elűzte a cionista zsidókat”, fegyverek küldését kérte Gázába, és követelte egy „harmadik dzsihádista front” felállítását Palesztinában, Afganisztán és Irak mellett.

Az izraeli védelmi minisztérium hivatalosan a Hamaszhoz tartozó személyként azonosította Sawalhát, és ha visszatér, letartóztatják. Ellentmondásos tevékenységei ellenére Sawalha brit állampolgárságot szerzett. A Belügyminisztérium iránymutatása kimondja, hogy aki „terrorista erőszakra buzdít, vagy dicsőíti az ilyen tetteket”, vagy „másokat terrorista cselekményekre próbál rávenni”, az nem kaphat állampolgárságot. Sawalha ellen azonban soha nem emeltek vádat az Egyesült Királyságban.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után