Újabb pofon London lakosságának, és a vendéglátóiparnak: még jó darabig nem lesz éjszakai metró 1

A brit főváros éjszakai életét nagyban támogató éjszakai metró még hosszú hónapokig nem lesz elérhető a londoniak számára, és valószínű, hogy csak 2022-ben indítják majd csak újra ezt a szolgáltatást. Ez egy újabb hatalmas csapás a szórakozóhelyeknek, kocsmáknak és éttermeknek egyaránt, ha az elmúlt egy év nem okozott volna esetleg már így is elég kárt nekik.

Újabb pofon London lakosságának, és a vendéglátóiparnak: még jó darabig nem lesz éjszakai metró 3

Andy Byford, a TfL egyik vezetője a Standardnak azt nyilatkozta, hogy a Victoria, a Jubilee, a Central, a Northern és a Piccadilly line péntek és szombat éjszaka is üzemelő járatai lesznek az utolsók, amik újraindulnak majd, miután a járvány teljesen lecsengett Londonban.

„Jelenleg szükségünk van a személyzetre a nappali járatok üzemeltetéséhez, és őszintén szólva egyelőre nincs rá túlzott igény, ezért nincsen tervben az éjszakai metrójáratok újraindítása a következő egy év folyamán, de főleg nem 2022 előtt. Az, hogy biztosítani tudjuk, hogy nap közben az összes metróvonal hibátlanul működjön jóval fontosabb, mint az hogy éjszaka is közlekedjenek a járatok pénteken és szombaton.” – mondta Andy Byford.

A bulizni vágyóknak, vagy a későn vacsorázóknak így be kell majd érniük az éjszakai buszokkal, illetve a taxikkal. A vendéglátóipar vezetőit felháborította a hír, és nem ok nélkül, hiszen a metrók hétvégi éjszakai járatait emberek százezrei használták minden héten, és félő, hogy a megfelelő tömegközlekedési eszközök hiánya sok embert eltántorít majd az esti kimozdulástól, ezzel is tovább nehezítve a vendéglátóipar újraéleszését az ínséges idők után. Michael Kill, a Night Time Industries Association vezérigazgatója nem tudott erre mást mondani, mint hogy a döntés „egy vicc”.

Simon Thomas, a Leicester Square-i Hippodrome kaszinó ügyvezető igazgatója, amely általában éjjel-nappal működik, azt mondta: „Ez teljesen értelmetlen. Az éjszakai metrót Londonban pont azért vezették be, hogy az éjszakai élet minél zavartalanabbul és gördülékenyebben folyhasson, és ráadásul most pont hogy nagyobb szükség lenne rá mint eddig bármikor. Abba kell hagyni az akadályok görgetését a vendéglátóipar újraélesztésének útjába. Megbízható közlekedési infrastruktúrára van szükségünk, amely minden közönséget kiszolgál. Az emberek mindent meg akarnak tapasztalni amit London adhat nekik, és támogatni akarják az éjszakai vállalkozások ezreinek újbóli fellendülését. Engedjük már meg nekik, hogy megtegyék!”

Igaz az éjszakai szórakozóhelyek június 21-ig még nem nyitnak újra, de rengeteg pub, étterem és kocsma, május 17-től már teljesen kinyithat. A tömegközlekedést használók száma viszont már most hétfőtől drasztikusan meg fog emelkedni, amikor az üzletek, és a vendéglátóhelyek kerthelyiségei megnyitják kapuikat. Byford várakozásai szerint a metró hálózat használata a jövő héten a jelenlegi, a normál érték körülbelül 25 százalékáról a Covid előtti szint 40–45 százalékára nő majd.

Az éjszakai metrótól eltekintve az egyetlen másik felfüggesztett szolgáltatás, a Waterloo & City line várhatóan „a következő néhány hónapban indul majd újra” – mondta Byford.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után