Akár heteken belül vége lehet a korlátozásoknak, vagy legalább egy részüknek Nagy-Britanniában 1

Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy úgy véli, a brit nemzet „heteken belül visszatérhet a normál kerékvágáshoz jóval közelebbi állapotba”, abban reménykedve, hogy az Omicron hullám nehezén hamarosan túl lesz az ország.

Akár heteken belül vége lehet a korlátozásoknak, vagy legalább egy részüknek Nagy-Britanniában 3

A kormány „nem gondolja úgy, hogy újra le kellene zárnunk az országunkat” a tavalyihoz hasonlóan – mondta a miniszterelnök a parlament alsóházának, miközben saját parlamenti képviselői a járványból való kilábalás pontos további lépéseit követelték tőle tegnap este. Az oltási-programba vetett óriási és töretlen hitét mutatva azt találta mondani, hogy az oltások „bármilyen típusú Covid-mutációt képesek legyőzni”.

Kijelentései annak ellenére hangzottak el, hogy a kórházi ápolásra szorulók száma „London kívül gyorsan növekszik”, és több mint 20 NHS tröszt jelezte az utóbbi napokban, hogy a helyzet egyre kritikusabb. Ráadásul eközben „eddig példátlan méretű” egészségügyi dolgozóhiány van az országban, ugyanis több tízezren vannak otthon betegen vagy karanténban. Az egészségügyi dolgozók közül állítólag egyre többen vannak, akik már teljesen kikészültek és nem bírják nagy hajtást, és egyre több dolgozónál mutatkoznak állítólag a PTSD jelei is.

Az NHS válsága ellenére Mr. Johnson számos kérdéssel szembesült azzal kapcsolatban, hogy mikor szüntetik meg az érvényben levő korlátozásokat, és néhány képviselő biztosítékot kért arra vonatkozóan, hogy bizonyos ágazatok mentesülnek majd a jövőbeni korlátozások alól. A tory képviselők azt mondták, a vezetőnek fel kell vázolniuk a Covidból való kilépési stratégiát, és meg kell mutatniuk, hogyan tud az Egyesült Királyság hosszú távon „együtt élni ezzel a vírussal”.

Johnson erre azt válaszolta, hogy „további kihívásokkal még szembesülhet az ország” a járvány miatt, majd megismételte, hogy a B-terv intézkedéseit január 26-án felülvizsgálják. A miniszterelnök megerősítette, hogy január végén elkezdődhet valami, ami közelebb áll a normális kerékvágáshoz, az eddiginél kevesebb Covid korlátozással.

„Reméljük, hogy addigra már nagymértékben megnövekszik azoknak az embereknek a száma ebben az országban, akiket nemcsak beoltottak, hanem az emlékeztető oltást is megkapták. Ahogy az Omicron hullám lecsillapodik, és nagyon remélem, és bízom benne, hogy hamarosan le fog, úgy gondolom, hogy visszatérhetünk valami, a normálishoz sokkal közelebbi állapothoz. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek további kihívások, de nem lesz szükség a jelenleg érvényben lévő korlátozásokra.” – mondta a brit miniszterelnök.

Mr. Johnson azt is hozzátette, hogy az iskolákban a maszkviselésre vonatkozó szabály sem tart majd egyetlen nappal sem tovább, mint ameddig szükséges. Megjegyezve, hogy jelenleg nincsenek korlátozások az esküvőkre és a temetésekre vonatkozóan, a miniszterelnök azt mondta hallgatóságának: „Mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon.”

Sir Edward Leigh volt konzervatív miniszter azt mondta: „Bár rengetegen vannak az egészségügyi dolgozók közül, akik nem tudnak bemenni dolgozni, az embereknek kb. a negyede azért van otthon, mert karanténban van, nem azért mert beteg. Tehát az a gyanú, hogy az NHS-t nem a Covid kényszeríti térdre, hanem ezek a szabályok, amelyek megkövetelik az emberektől, hogy ilyen hosszú ideig szigeteljék el magukat.”

Egy másik képviselő pedig a következőket mondta: „Nem reagálhatunk minden új variánsra úgy, ahogyan erre tettük. Terveket kell készítenünk arra vonatkozóan, hogy hogyan tudunk a vírussal együtt élni a továbbiakban. Mikor fogjuk ezeket a terveket hallani?”

Theresa May, volt miniszterelnök szintén elismerését fejezte ki Boris Johnsonnak, amiért kitartott a feszült helyzetben az ünnepek alatt, és ellenállt a karácsony előtti további korlátozások bevezetésére irányuló felszólításoknak…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után