A villanyszámlák még magasabbra fognak emelkedni Angliában, egyre súlyosabb az energiaválság az országban 1

A szolgáltatók közül többen is arra figyelmeztettek, hogy a 2022-es évben még tovább emelkedhetnek az energiaszámlák. Emma Pinchbeck, az Energy UK vezérigazgatója „országos válságnak” nevezte a helyzetet.

A villanyszámlák még magasabbra fognak emelkedni Angliában, egyre súlyosabb az energiaválság az országban 3

Számos szolgáltató, köztük a Good Energy, az EDF és az Energy UK kereskedelmi szervezet is azt mondták a Financial Timesnak, hogy a kormánynak nagyon sürgősen közbe kell avatkoznia. A figyelmeztetés többek közt azért hangzott el, mert a gáz nagykereskedelmi ára kevesebb mint egy év leforgása alatt több mint 500 százalékkal emelkedett, ami brutálisan sok.

Emma Pinchbeck, az Energy UK vezérigazgatója „országos válságnak” minősítette a helyzetet. Pinchbeck asszony a Financial Timesnak azt mondta: „Európa más országai már reagáltak a válságra, de az Egyesült Királyságban az energiaszektor még mindig azt kérdezi, hogy a pénzügyminiszter tudja-e, hogy ha az energiaszámlák több mint 50 százalékkal emelkednek az új évben, az probléma lesz a hétköznapi emberek, a vállalkozások és a gazdaság számára is.”

Nigel Pocklington, a Good Energy – egy kis megújulóenergia-vállalat – vezérigazgatója az újságnak azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyságban a helyzet „nemzeti válsággá” nőheti ki magát. Pocklington elmondta, hogy az árak közelmúltbeli emelkedése „rendkívül nehéz környezetet teremtett az iparág minden vállalkozása számára”. Az EDF Energy eközben szintén gyors cselekvésre sürgette a brit kormányt.

Az átlagos háztartások villanyszámlái évi 2000 fontra is felugorhatnak. A családok terheit könnyítő árplafont akár több mint 50 százalékkal is meg kell emelni áprilistól – figyelmeztettek a szakértők a példátlan nagykereskedelmi árak miatt. A felső határt jelenleg hathavonta felülvizsgálják és újra meghatározzák. Októbertől a számlák 12 százalékos emelését engedélyezték, a tipikus háztartások normál tarifa mellett így kb. 1277 GBP éves költséggel szembesülnek.

Februárban újabb bejelentés esedékes az áprilisi második áremelkedésről, amely már elkerülhetetlen. Szeptember eleje óta több mint két tucat energiaszolgáltató ment csődbe, ami több ezer munkahely elvesztéséhez vezetett, és több millió otthont hagyott bizonytalanságban, akik arra várnak, hogy új szolgáltatóhoz kerüljenek besorolásra.

Az ágazati szabályozó szerv, az Ofgem egy sor megoldást javasolt, többek közt az árplafon háromhavonta történő felülvizsgálatát vagy egy hat hónapos fix tarifával való felváltását.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után