Újabb képek és infók kerültek elő a Londonban az utcán a rendőrök által lelőtt férfiről 1

Szemtanúk számoltak be a jelenetről, amikor a taxiban ülő férfit agyonlőtték a fegyveres rendőrök Kensingtonban, London belvárosában. Az incidens a Kensington Road és a Palace Gate találkozásánál történt szombaton 15.20-kor.

Újabb képek és infók kerültek elő a Londonban az utcán a rendőrök által lelőtt férfiről 3

A rendőrök Vilmos herceg és Kate otthona közelében nyitottak tüzet egy férfira az utcán, miután „körülbelül tíz másodpercig ordítottak rá, hogy azonnal szálljon ki” a fekete taxiból. Egy meg nem nevezett szemtanú a Sunnak azt nyilatkozta, hogy a rendőrök háromszor lőttek rá a fickóra és mind a három lövés úgy dördült el, hogy a feltételezett rabló a járműben tartózkodott.

„Az autóban ülve lőtték le, majd a rendőrök megbilincselték és átkutatták a ruházatát, miközben ő a földön feküdt és erősen vérzett. Erősen vérzett a száján keresztül, és úgy tűnt, nehezen veszi a levegőt. A fülke hátuljában utazott, utasként.” – mesélte az egyik szemtanú.

A rendőrök nem sokkal korábban kaptak bejelentést arról, hogy egy lőfegyverrel rendelkező férfit láttak a kensingtoni Marloes Road közelében bemenni egy bankba és egy fogadóirodába. Mindez a lövöldözés előtt 20-30 perccel történhetett – közölte a fővárosi rendőrség.

Egy másik, szintén meg nem nevezett szemtanú a Mirrornak azt mondta, szombaton a Kensington Road-i incidens mellett hajtott el, pont amikor a férfit kirángatták a Mercedes márkájú taxiból.

„Épp ott mentem el mellettük, amikor láttam, hogy a rendőrök megállítanak egy fekete taxit, ezért megfordultam, és ahogy kiszálltam az autóból, láttam, hogy a rendőrök két lövést adtak le, majd három-négy másodperc múlva még egy harmadikat is az illetőre. Körülbelül 20 méterre álltam az egésztől. Láttam, hogy kirángatják a fekete taxiból. Megbilincselték, miközben a földön feküdt. Az elején ellenállt, de kordában tartották. Akkor vették észre, hogy nem kap levegőt és elkezdték elsősegélyben részesíteni.”

A hírek szerint a lövöldözés helyszínén a rendőrök találtak a férfinél egy lőfegyvert is. Az ügy kapcsán emellett természetesen nyomozás is indult.

Az IOPC a vasárnapi közleményében ezt írta: „Tegnap délután (december 12-én, szombaton) 3 óra 19 perc körül a rendőrség reagált egy lőfegyverrel rendelkező férfiről érkezett bejelentésére a Marloes Roadnál. Többen látták, ahogy a férfi beszállt egy autóba, és a fegyveres rendőrök megállították a járművet a Kensington Road és a Palace Gate találkozásánál. Lövések dördültek el, és a férfit több lövés is eltalálta. Kihívták a londoni mentőszolgálatot és a londoni légi mentőszolgálatot is, de a mentők minden erőfeszítése ellenére a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Miután az MPS-től (Fővárosi Rendőrszolgálat) értesítést kaptunk az esetről, nyomozókat küldtünk a helyszínre, hogy megkezdjék az incidens utáni eljárást és megkezdjék a bizonyítékok begyűjtését. A helyszínről előkerült egy, a jelek szerint nem rendőrségi lőfegyver.”    Forrás