A rendőrség lőtt agyon egy férfit a nyílt utcán Londonban 1

A fegyveres rendőrök lőttek agyon egy férfit Kensington Palace mellett. Az elbeszélések alapján „három hangos csattanás” volt hallható. A környéken levő járókelők menekültek a helyszínről, ahogy csak tudtak. A lövöldözés a Kensington Road és a Palace Gate találkozásánál történt szombaton 15.20-kor.

A rendőrség lőtt agyon egy férfit a nyílt utcán Londonban 3

A rendőrség később felfedte, hogy 15 órakor egy fegyveres rablóról értesítették őket, aki behatolt egy bankba és egy fogadóirodába is a közeli Marloes Roadon. A szóvivő ezt követően hozzátette, hogy: „Ezután többen látták, ahogy a férfi beszállt egy járműbe, és elhagyta a környéket. Délután 3 óra 19 perckor a fegyveres rendőrök megállítottak egy járművet a Kensington Road és a Palace Gate találkozásánál. A lövések ezt követően dördültek el, és egy férfit több lövés is eltalált.”

Az incidensre a rendőrség elmondása szerint nem tekintenek terrorcselekményként. Egy szemtanú azt is elmondta, hogy látta, ahogy egy személy, a mentőktől szívmasszázst kap.

A rendőrség lőtt agyon egy férfit a nyílt utcán Londonban 4

A 40 éves Katie Roberton, aki fiával járt épp arra, azt mondta, hogy három csattanást hallott. Azt mondta a The Standard-nek: „Hallottuk a lövéseket, és azt mondtam a fiamnak: „Istenem, ez úgy hangzik, mint a puskalövések. Nem gyors egymásutánban voltak, hanem lassabban, olyan hét másodperc alatt.”

A rendőrség lőtt agyon egy férfit a nyílt utcán Londonban 5

„Megálltam, és egy másik nő is előttem, aztán megláttuk az embereket futni. Nagyon ijesztő volt, de mivel a fiammal voltam, higgadtnak kellett maradnom. Elmentünk a palota oldalához, ahol az autók behajtanak. Még a rendőrök, akik biztosították a helyszínt se tudták pontosan, hogy mi volt ez az egész. Igyekeztünk olyan gyorsan eljönni onnan, ahogy csak lehet.”

A helyszínelés egész délután és az esti órákban is tartott, a környező utcák közül többet lezártak és a forgalmat más irányokba terelték.

Egy másik járókelő ezt mondta: „Elmentem mellette, és láttam, hogy a környéken rengeteg a rendőrautó és a mentőautó. Az emberek többen is azt pletykálták, hogy valakit lelőtt a rendőrség. De én személy szerint nem hallottam semmit.”

A rendőrség lőtt agyon egy férfit a nyílt utcán Londonban 6

A Met szóvivője hozzátette, hogy a „sürgősségi szolgálatok minden erőfeszítése” ellenére a férfi délután 4 óra 8 perckor belehalt a sérüléseibe. Az áldozat hivatalos azonosítása még nem történt meg.    Forrás