Újabb káosz a WizzAir egyik magyarországi járatán – 28 órás késéssel értek Budapestre a gép utasai 1

A WizzAir Madridból Budapestre tartó egyik járatának 166 utasa kénytelen volt plusz egy éjszakát Madridban tölteni, miután csütörtök este váratlanul egyik pillanatról a másikra törölték a járatukat.

Újabb káosz a WizzAir egyik magyarországi járatán – 28 órás késéssel értek Budapestre a gép utasai 3

A gépen utazó egyik utas, aki egy magyar üzletember, elmondása szerint órákon át hitegették őket, és nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, hogy mi történt, és mi várható a továbbiakban. Az elbeszélések alapján először adminisztratív okra hivatkoztak a reptér alkalmazottai, majd egy hibás alkatrészre. A végeredmény az lett, hogy 28 órás késéssel landoltak csak Budapesten.

Minket már a csőből szállítottak ki arra hivatkozva, hogy van egy apró technikai problémaSemmiféle tájékoztatást nem kaptunk. Aki szóba állt velünk, az a földi kiszolgáló személyzet volt, akik szintén semmit nem tudtak, akiknek szintén nem a teljes igazságot fejtette ki a gép személyzete. Folyamatosan hitegettek minket, tehát folyamatosan azt az információt kaptuk, hogy ‘mindjárt elhárul a probléma’ ” – mesélte Gelencsér András, aki 5 kollégájával együtt nem tudott időben hazaérni Magyarországra.

A probléma azonban ezt követően sem oldódott meg, sőt a WizzAir nem sokkal később törölte a járatot. Az utasokkal pedig közölték, hogy sajnos csak másnap tudnak indulni, de gondoskodnak a számukra szállásról.

Ezt követően a következő nap délelőtt az utasokat visszavitték a repülőtérre. Ott derült ki végül, hogy egy meghibásodott alkatrész miatt nem szállhattak fel az előző este.

Végül Rómából érkezett értünk egy másik WizzAir-gép, és délután 5-kor kerültünk fel a gépre” – panaszolta András, majd azt is hozzátette, hogy ott volt még egy 2 órás várakozás, mivel kiderült, hogy elgépelték az utaslistát.

A járat utasai végül a tervezetthez képest 28 órával később, csak pénteken este érkeztek meg Budapestre. A történetről beszámoló András azt mondta, hogy ugyan előfordulhat technikai hiba, viszont a kommunikáció teljes hiányára nincs mentség. A történtekért a kollégáival együtt kártérítést kértek a légitársaságtól.

A Wizz Air az RTL Híradónak elismerte, hogy műszaki hiba miatt törölték a járatot, de ők ragaszkodtak ahhoz, hogy megfelelően gondoskodtak az utasokról és a kommunikáció is rendben volt a részükről. Azoknak, akik igénylik, kártérítést fizetnek.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után