Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást a WizzAir londoni járata 1

Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania Paderbornban egy Lengyelországból az Egyesült Királyságba tartó Wizzair repülőjárat pilótájának.

Bombafenyegetés miatt hajtott végre kényszerleszállást a WizzAir londoni járata 3

A több mint 200 utast szállító repülőgép kénytelen volt leszállni a nyugat-németországi Paderborn városában, hogy a helyi rendőrség mielőbb teljes körűen átvizsgálhassa a járat minden zegét zugát. A Lengyelországból indult gép Londonba tartott, amikor félbe kellett szakítania az útját. 

Úgy tudni, hogy telefonon érkezett a bombafenyegetés ami miatt kényszerleszállást hajtott végre vasárnap a közismert fapados légitársaság járata – írta a DW. A német hírtelevízió cikke szerint a gépen majdnem kétszázan utaztak a személyzetet nem számítva.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Wizz Air légitársaság Airbus A321-es repülőgépének átvizsgálása során végül nem találtak sem bombát sem egyéb gyanús tárgyat.

A gép vasárnap késő este indult a nyugat-lengyelországi Posnan városból a londoni lutoni repülőtérre. A fenyegetés miatt azonban kénytelen volt leszállni a Paderborn-Lippstadt repülőtéren este 22:05-kor. A repülőgép teljes átvizsgálásához speciálisan kiképzett rendőrkutyákat használtak. A telefonon érkezett fenyegetés további részletei eleinte nem voltak elérhetőek.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 199 utast és a személyzet 7 tagját igyekeztek hiánytalanul elszállásolni éjszakára szállodákban, majd a pórul járt utasok végül hétfőn folytathatták útjukat.

A WizzAir gépe az egyik legkisebb német repülőtéren volt kénytelen leszállni, ahol ez olyan nagy felfordulást okozott, hogy egy oda leszállni készülő másik gépet kénytelenek voltak átirányítani Düsseldorf  repülőtérre. Hétfőn kora reggel újra megnyitották a repülőteret, a Wizzair járat utasai pedig tovább indulhattak eredeti úticéljuk, London felé.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után