Újabb „káosz” a Ryanairnél: Európaszerte késnek a járataik egy újabb rendszerhiba miatt 1

A Ryanair utasaira megint rájár a rúd, ugyanis egy kiterjedt rendszerhiba okán rengetegen csak komoly késésekkel tudtak felszállni a szombati nap során Európa számos városában.

Újabb „káosz” a Ryanairnél: Európaszerte késnek a járataik egy újabb rendszerhiba miatt 3

Utasok tucatjai panaszkodtak a légitársaságnak és adták ki magukból frusztrációjukat a közösségi oldalakon, hogy még csak be se tudnak „csekkolni” a járatukra. Megint más utasok pedig még rosszabbul jártak, sokaknak ugyanis foglalásuk adatai is teljesen eltűntek a fapados légitársaság honlapjáról.

A közösségi oldalakra számos olyan fénykép került fel, amin utasok tömegei láthatók, akik a reptereken a Ryanair információs pultja előtt ácsorognak. Olyanok is voltak, akik a csomagjaikat nem tudták feladni időben a rendszerkimaradás miatt.

Újabb „káosz” a Ryanairnél: Európaszerte késnek a járataik egy újabb rendszerhiba miatt 4

Volt, aki ezt írta ki Twitteren: „Zavar, káosz és abszolút felfordulás van jelenleg a Római Ciampino reptér check-in / bag drop asztalánál. 20 perce állok itt eddig, és nem jutottam még csak közelebb sem a regisztrációs pulthoz. Teljesen elfogadhatatlan.”

A fapados légitársaság is megerősítette, hogy a probléma sok helyen ellehetetlenítette a repülőtéri bejelentkezéseket és a beszállást.

A Ryanair szóvivője elmondta: “Ma reggel (szeptember 14-én) rendszerkimaradás volt, ami sok esetben rövid késéseket okozott a repülőtéri bejelentkezések és a beszállás során. A rendszer azóta már helyreállt, és a járatok normálisan közlekednek. Elnézést kérünk mindenkitől az okozott kellemetlenségért.”

A Twitteren posztoló emberek közül sokan arra panaszkodtak, hogy nem találták a foglalásaikat a légitársaság alkalmazásában sem pedig a webhelyén, ezért kénytelenek voltak fizetni a reptéren történő bejelentkezésért.

A Ryanair weboldalán az áll, hogy azok számára, akik nem csekkolnak be online, utasonként 55 font kerül felszámolásra a repülőtéri pultnál… Semelyik másik légitársaságnál nem volt fennakadás a mai nap során.   Forrás