heathrow repülőtér e-kapuk

Az Egyesült Királyság repülőterein több ezer utas súlyos, több órás késésekkel kellett, hogy szembenézzen, miután egy központi hiba miatt rengeteg helyen egyszerre váltak használhatatlanná az E-kapuk.

heathrow repülőtér e-kapuk

Többek közt Heathrow, a manchesteri és az edinburghi repülőterek egyaránt jelentettek problémát az e-kapukkal kapcsolatban, aminek köszönhetően az utazók közül sokan három órás sorban állásra kényszerültek. A késések miatt a csomagokat sem tudták összeszedni az utasok amik így hatalmas kupacokba gyűltek, ezzel tovább bonyolítva a már így is feszült utasok helyzetét.

Az e-kapuk lehetővé teszik a biometrikus útlevéllel rendelkező utazók számára, hogy manuális ellenőrzés nélkül átjussanak a határellenőrzésen. A műszaki hiba azonban azt jelentette, hogy minden egyes utasnak a régi, hagyományos módon, kellett átmennie az ellenőrzésen, természetesen csigalassúsággal haladva.

Újabb káosz a brit repülőtereken: több helyen majdnem a repülőgépekig állt a sor 1

Voltak olyan utasok, akik még a repülőtől a reptér bejáratáig közlekedő buszra is plusz fél órát kellett, hogy várjanak… sőt olyanok is akadtak, akik a repülőről sem tudtak leszállni, mert az épület bejáratáig állt a sor.

Újabb káosz a brit repülőtereken: több helyen majdnem a repülőgépekig állt a sor 2

A Heathrow repülőtér azt írta egy közleményben: „Tisztában vagyunk a rendszerhibával, amely hatással van a határőrség személyzete által üzemeltetett e-kapukra. Ez a probléma számos beléptető kaput érint, és nem csak a Heathrow reptéren jelentkezett. Csapataink a határőrséggel közösen azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban megoldást találjanak rá.”

Ma délután 14.30 körül a Belügyminisztérium közölte, hogy az e-kapukkal kapcsolatos probléma megoldódott. Azonban ezt követően is súlyos órák teltek el, mire az összes órák óta várakozó utas sikeresen átjutott az ellenőrzésen.      Forrás

Alig pár hete hasonló káosz uralkodott el Heathrow repterén. Akkor volt olyan is aki elájult a tömegben a sorban állás közben.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után