A nyaralásból Nagy-Britanniába visszatérők közül állítólag többen is „elájultak”, miközben a túlzsúfolt sorokban, a szellőzőrendszerek működése nélkül várakoztak órákon át a Heathrow repülőtér 5 -ös termináljában.

A péntek késő este és szombat hajnali órákban készült fényképeken jól látszik, ahogy több száz hullafáradt utas várja, hogy végre betehesse a lábát az Egyesült Királyságba. A Heathrow reptér elnézést kért az „elfogadhatatlan sorban állási időkért”, és csalódottságát fejezte ki, amiért a határőrségnek csak ennyire kevés alkalmazottja volt jelen a kaotikus körülmények közepette.

A külföldről érkezők és hazatérők közül sokan „ijesztőnek” és „szörnyűnek” minősítették az élményt, és rengetegen posztoltak ki képeket a közösségi oldalaikra arról, hogy milyen állapotok uralkodtak London legnagyobb repülőterén.

Az egyik utas például ezt írta az egyik poszt alá kommentbe: „Több mint 20 éve utazgatok és a világ számos országában jártam már, de soha nem láttam még embereket összeesni a repülőtéren sorban állás közben, egészen a mai napig @HeathrowAirport 5. terminál. Ijesztő élmény. ”

„@HeathrowAirport Többen is összeestek az 5 -ös terminál érkezési oldalán a túlzsúfoltság és a szellőzés hiánya miatt. Ez aztán a Covid biztos helyszín… ” – írta egy másik sorban álló utas.

„Elképesztő tömegnyomor az ötös terminálnál. Nincs határőrség. Nincs szellőzés. Nincs vészkijárat. Nincs magyarázat. Ott tartottak bennünket több mint egy órán keresztül. Többen el is ájultak. A reptér alkalmazottai azt sem tudják mit csinálnak.”

A Heathrow reptér felszólította a határőrséget, hogy nyújtson több támogatást a repülőtér személyzetének a hétvége hátralévő részében. Alig néhány nappal ezelőtt hasonló káosz alakult ki ugyanitt. Akkor sokan 4 órát kellett, hogy ácsorogjanak a tömegben.

A Heathrow repülőtér szóvivője a következőt reagálta a történtekre: „Nagyon sajnáljuk, hogy az utasok elfogadhatatlan sorban állási időket tapasztaltak az érkezési oldalon. Ez azért volt, mert a határőrség túl kevés embert biztosított a számunkra. A határőrség tisztában volt azzal, hogy több alkalmazottat kellett volna a helyszínre rendelnie, és nagyon csalódottak vagyunk, hogy ezt nem tették meg…”        Forrás