Többen is összeestek és elájultak a tömegben: egyre kaotikusabb állapotok a londoni reptéren 1

A nyaralásból Nagy-Britanniába visszatérők közül állítólag többen is „elájultak”, miközben a túlzsúfolt sorokban, a szellőzőrendszerek működése nélkül várakoztak órákon át a Heathrow repülőtér 5 -ös termináljában.

Többen is összeestek és elájultak a tömegben: egyre kaotikusabb állapotok a londoni reptéren 2

A péntek késő este és szombat hajnali órákban készült fényképeken jól látszik, ahogy több száz hullafáradt utas várja, hogy végre betehesse a lábát az Egyesült Királyságba. A Heathrow reptér elnézést kért az „elfogadhatatlan sorban állási időkért”, és csalódottságát fejezte ki, amiért a határőrségnek csak ennyire kevés alkalmazottja volt jelen a kaotikus körülmények közepette.

A külföldről érkezők és hazatérők közül sokan „ijesztőnek” és „szörnyűnek” minősítették az élményt, és rengetegen posztoltak ki képeket a közösségi oldalaikra arról, hogy milyen állapotok uralkodtak London legnagyobb repülőterén.

Többen is összeestek és elájultak a tömegben: egyre kaotikusabb állapotok a londoni reptéren 3

Az egyik utas például ezt írta az egyik poszt alá kommentbe: „Több mint 20 éve utazgatok és a világ számos országában jártam már, de soha nem láttam még embereket összeesni a repülőtéren sorban állás közben, egészen a mai napig @HeathrowAirport 5. terminál. Ijesztő élmény. ”

„@HeathrowAirport Többen is összeestek az 5 -ös terminál érkezési oldalán a túlzsúfoltság és a szellőzés hiánya miatt. Ez aztán a Covid biztos helyszín… ” – írta egy másik sorban álló utas.

Többen is összeestek és elájultak a tömegben: egyre kaotikusabb állapotok a londoni reptéren 4

„Elképesztő tömegnyomor az ötös terminálnál. Nincs határőrség. Nincs szellőzés. Nincs vészkijárat. Nincs magyarázat. Ott tartottak bennünket több mint egy órán keresztül. Többen el is ájultak. A reptér alkalmazottai azt sem tudják mit csinálnak.”

A Heathrow reptér felszólította a határőrséget, hogy nyújtson több támogatást a repülőtér személyzetének a hétvége hátralévő részében. Alig néhány nappal ezelőtt hasonló káosz alakult ki ugyanitt. Akkor sokan 4 órát kellett, hogy ácsorogjanak a tömegben.

A Heathrow repülőtér szóvivője a következőt reagálta a történtekre: „Nagyon sajnáljuk, hogy az utasok elfogadhatatlan sorban állási időket tapasztaltak az érkezési oldalon. Ez azért volt, mert a határőrség túl kevés embert biztosított a számunkra. A határőrség tisztában volt azzal, hogy több alkalmazottat kellett volna a helyszínre rendelnie, és nagyon csalódottak vagyunk, hogy ezt nem tették meg…”        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után