Újabb jó hír: ingyen tesztet kaphatnak az Angliából utazók 1

A legfrissebb értesülések szerint ingyenes koronavírus teszteket fognak adni a Nagy-Britanniából külföldre utazóknak, hogy ezzel is biztonságosabbá és egyszerűbbé tegyék a nyaralást idén nyáron rengeteg ember számára.

Újabb jó hír: ingyen tesztet kaphatnak az Angliából utazók 3

A gyors tesztek, a tervek szerint ingyenesen elérhetők lesznek, ami amellett, hogy egyszerűsíti az utazók dolgát, olcsóbbá is teszi majd magát az utazást, plusz nem kell majd a másik országban a tesztekkel bajlódni, értesült nemrégiben a Mail.

De azt azért ne felejtsük el, hogy a külföldről hazatérőknek továbbra is fizetniük kell majd a PCR-tesztekért, amikor hazaérnek – amelyeknek darabja legalább 50 fontba kerül. Ezzel párhuzamosan Boris Johnson az egyik legutóbbi nyilatkozatában megerősítette, hogy a nemzetközi utazások május 17-én az eredeti tervek szerint újraindulhatnak a szigetországban.

Úgy gondolják azonban, hogy a karanténmentes utazás valószínűleg kezdetben majd csak egy nagyon kis számú, „alacsony kockázatú” országba lesz elérhető.

A miniszterelnök ugyanakkor elmondta, hogy szeretné végre látni, hogy a nemzetközi utazás újra beindul az országban, és azt is hozzátette, hogy „az utazást a lehető legrugalmasabbá és legmegfizethetőbbé szeretné tenni” az emberek számára.

Az új tervek alapján, amelyek a Mail értesülése szerint szintén pénteken lesznek majd közzétéve, egy ingyenes gyors Covid tesztet mindenki magával vihet majd külföldre. A forrás állítása szerint az egészségügyi szakemberek nem gondolják, hogy ha az utasok maguk végzik el a tesztet, az drasztikus mértékben csökkentené azok hatékonyságát.

A tesztek árát illetően idáig igen sok volt az aggodalom, ugyanis a Nemzetközi Légi Közlekedési Szövetség kutatása szerint a PCR-tesztek átlagos minimális költsége 16 ország adatait vizsgálva 65 font volt, míg az átlagos maximális áruk 150 font körül mozog.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után