A 18 legidegesítőbb szokás a metrón Angliában, amitől kinyílik a bicska a zsebünkben 1

Valljuk be, senki nem szeret csúcsidőben metrózni – tele van, mindenki izzad, tumultus van le- és felszálláskor. Azonban vannak dolgok, amikkel egy egyszerű frusztráló utat kifejezetten pokollá lehet tenni a körülötted lévők számára. Ha mindennap metrózol, akkor az alábbi dolgokra valószínűleg te is csak megcsóválod a fejed, hiszen találkoztál már a kellemetlenkedések valamelyikével.  Ha pedig a cikket olvasva az fut át a fejeden, hogy „basszus, ebben én is bűnös vagyok”, akkor ideje bizony egy hosszú pillantást vetni a tükörbe.

A 18 legidegesítőbb szokás a metrón Angliában, amitől kinyílik a bicska a zsebünkben 3

Nincs kéznél az Oyster kártyád

Ez talán a legrosszabb. 10 percig álldogáltál a sorban a kapunál, csak azért, hogy ott aztán rájöjj, hogy a kártyád a tárcádban van még, amiről pedig nem tudod, hol is van. Úgyhogy megpróbálod a kapuban állva megkeresni, miközben mögötted gyűlik a sor. Bizony, egy szörnyeteg vagy.

Nem tudod elfogadni, hogy nincs elég pénz az Oyster kártyádon

Újra és újra hozzáérinted a kártyát a leolvasóhoz, holott ki van írva, hogy nincs rajta elég pénz. „Szezám tárulj!” – gondolod, miközben a kapu mérgesen pittyeg, és nem akar beengedni. De nem számít, csak nyomkodod, mögötted pedig gyűlik a sor.

Bármi olyat eszel, aminek van szaga

Egyértelmű, hogy a lista tetején vannak a halas ételek, sajtos chipsek, és a Mekis kaja – de igazából bármit eszel, aminek bármiféle kis szaga van, akkor azt inkább még a metró előtt tedd meg.

Elállod az utat a bejáratnál

Odaértél a platformra időben! Nagyszerű! Az már mindegy, hogy mögötted még 500 ember szeretne felszállni.

Hangosan beszélsz a reggeli úton

Míg mindenki más tiszteletben tartja az álmos „istenem megint hétfő van” csendet, addig te hangosan ecseteled a mobilodon, hogy mi történt veled a szombati buliban. Hagyd. Abba.

A 18 legidegesítőbb szokás a metrón Angliában, amitől kinyílik a bicska a zsebünkben 4

Kinyitod az ablakot a szerelvények között, szóval mindenkit elvisz a szél

Ha már a hétfő reggelnél tartunk, nincs is annál jobb, mint mikor úgy jelensz meg a munkahelyeden, mintha hajat cseréltél volna egy madárijesztővel.

Rátüszkölsz a többiekre

Amikor tüsszögsz, és utána megfogod a kapaszkodót, az egy dolog, de mikor valaki másnak az arcába tüsszögöd a bacilusok millióit, az bombabiztos módja annak, hogy az illető elveszítse a lelkesedését az emberiség iránt.

Azt üvöltöd, hogy „Mozduljunk már kicsit előre!”, mikor nincs is hely

Mindenki igyekszik helyet csinálni, de amikor ez nem lehetséges, akkor csak tehetetlenül forgolódunk. Tiszteld a fizika törvényeit, és maradj csendbe. Viszont néha meg pont a fordítottja is igaz, amikor lenne egy csomó hely, de mindenki a másikra vár, hogy mozduljon meg ő, vagy úgy tesznek mintha nem hallanák… Na az is kiakasztó…

…Eközben, te vagy az aki valóban nem mozdul

Látod a szabad helyet, mi is látjuk előtted a szabad helyet, és mégis, úgy döntesz, hogy ignorálod – még akkor is, mikor rád kiabálunk, hogy „mozdulj, légy szíves”.

Amikor valaki a bámulást egy új szintre emeli

Mind voltunk már a helyzetben. A saját dolgoddal törődsz, bámulsz magad elé, amikor észreveszed, hogy valaki veled szemben bámul, bármiféle szemérem nélkül, és minden ok nélkül. Még a „hát akkor visszabámulok” trükk sem segít.

A 18 legidegesítőbb szokás a metrón Angliában, amitől kinyílik a bicska a zsebünkben 5

Óriási hátizsákot viselsz, de az istennek se akarod letenni

Ha hátizsákod van, emlékezz rá, hogy hátizsákod van. Vedd le, és előzékenyen rakd le a földre, vagy elkerülhetetlenül lesz, hogy valakit gyomorszájon vágj vele, amikor forgolódsz. Szintén különleges helye van a pokolban azoknak, akik legalább 3 nagy táskával préselődnek fel a reggeli csúcsban melléd.

A reggeli szájszag…

Három egyszerű szabálya van, ha ásítozni akarsz a metrón: fogkefe, fogselyem, szájvíz.

Nem állsz fel a terhes nőknek, öregeknek, mozgássérülteknek átadni a helyet

A metró kimondatlan szabálya, hogy felállunk, ha látjuk, hogy olyan szállt fel, akinek nagyobb szüksége van a helyre, mint nekünk, függetlenül attól, hogy amúgy mennyire vagyunk önzőek. A szemkontaktus elkerülése NEM megoldás.

A kapaszkodónak dőlsz

Amikor az utazók egymásnak préselődnek, mindenkinek egyenlő hely jár a kapaszkodókon, ahol megtarthatja magát. Lehet, hogy kellemetlenül összeérnek a kezek, de legalább végig talpon tudunk maradni. Amikor rosszabb napokon valaki arra használja a kapaszkodót, hogy fáradtságát enyhítve nekidőljön, annak is sok rosszat kívánunk.

Dörgölőzés

Amikor érzed, hogy valakinek a meztelen combja éppen hozzáér a tiédhez egy forró, izzadós nyári napon, a garantált kiváltó oka egy hosszú, elkeseredett belső sírásnak.

Nyálcsere

Ugyanez vonatkozik azokra, akik nem bírnak várni hazáig azzal, hogy egymásnak essenek.

A csúcsidőt kihasználva teljes testtel ránehezedni valakire.

Ahogyan tömötté válik a metró, néhányan úgy érzik, elengedhetik az egyensúlyérzéküket, és a gravitációra bízzák a dolgot. Általában ez pedig egy jóval kisebb, mellette utazó ember hátát jelenti.

Igazából minden 🙂

Lássuk be, van olyan, amikor már egyszerűen Minden és mindenki idegesít a metrón. Nincs menekvés. Csak tölts le valami jó zenét, és próbálj úgy tenni, mint aki nincs ott.     Forrás