Újabb hírek az oltással a vírussal és korlátozásokkal kapcsolatban Nagy-Britanniában 1

A Covid-19 oltások keddtől egész Angliában bárki számára elérhetőek lesznek minden 25 évet betöltött ember számára, jelentette be a brit egészségügyi miniszter. Ugyanakkor arra még mindig nem kaptunk választ, hogy június 21-én feloldják-e a korlátozásokat, ahogy eredetileg tervezték, vagy csúszni fog az időpont.

Újabb hírek az oltással a vírussal és korlátozásokkal kapcsolatban Nagy-Britanniában 3

Matt Hancock nemrégiben azt mondta a képviselőknek, hogy a meghívókat a hét folyamán küldik ki az oltásra a mai naptól jogosultaknak. Azt is megerősítette emellett, hogy az Egyesült Királyság gyógyszerszabályozója megállapította, hogy a Pfizer vakcina „biztonságos és hatékony” a 12 évesek és a valamivel idősebb serdülő korúak számára is. Emellett azt is elárulta, hogy ki fogja kérni a szakértők véleményét, hogy ennek a korcsoportnak a beoltását mikortól lehetne megkezdeni.

Az egészségügyi miniszter hozzátette, hogy az iskoláskorú gyermekek beoltása egyre fontosabb, mivel újabban ebben a korcsoportban fedezik fel az új esetek nagy részét. Mindeközben továbbra is nagy a bizonytalanság arra vonatkozóan, hogy a kormány képes lesz-e folytatni az ütemterv következő szakaszát, amelynek két hét múlva kellene hatályba lépnie.

A korlátozások utolsó morzsáinak feloldásáról szóló döntéseket a jövő héten jelenti be a brit kormány, legalábbis ezt ígérték. Sajnos azonban az indiai variáns egyre gyorsabb ütemű terjedése miatt kétséges, hogy az ütemterv vajon a következő szakaszába lép, vagy sem.

Sir David King professzor, a kormány korábbi tudományos főtanácsadója hétfőn azt mondta, hogy a legfrissebb adatok egy „újabb hullám kezdetét jelzik”. Hancock vasárnap kihangsúlyozta, hogy a kormány „teljesen nyitott” arra, hogy szükség esetén késleltesse a korlátozások végleges feloldását, de szerinte még túl korai lenne ezt eldönteni.

A Press Association új elemzése szerint a helyi önkormányzatok mintegy háromnegyede jelentette az esetek számának emelkedését ami a legnagyobb arány január eleje óta. Összesen 380 önkormányzatból 283-ban tapasztaltak emelkedést az esetek számában, ezek közül is a legnagyobb mértékben Londonban, Északnyugat-Angliában és Skóciában. A becslések szerint ugyanakkor az oltási programnak köszönhetően durván 39 000 ember úszta meg azt, hogy kórházba kerüljön, és kb. 13 000 ember halálát akadályozták meg általa.

A kormány terve továbbra is az, hogy július végére minden a szigetországban élő felnőtt megkaphassa az oltást. Az egészségügyi miniszter elmondása szerint azért is fontos, hogy mindenki be legyen oltva, mert az új, indiai variáns 40%-kal fertőzőbb, mint a Kenti változat, és azokra nézve, akik nincsenek beoltva, vagy csak az első oltást kapták meg, veszélyesebb. Akik viszont mindkét oltásukat megkapták, azok ugyanolyan mértékű védettséget élveznek, mint a többi variáns ellen.

Az NHS vezetői emellett azt is elmondták, hogy a kórházba kerülők általában véve fiatalabbak, viszont kevésbé valószínű, hogy a betegség súlyos lefolyású lesz náluk. Az új esetek száma eközben sajnos a hétvége alatt is napi 5000 fölött maradt az ország területén.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után