Meg akarják változtatni, hogy hány éves kortól lehessen cigit venni Angliában 1

A dohányzás ellen és az egészségünkért alakult vegyes, parlamenti képviselőkből álló csoport azt javasolta, hogy 18 éves korról 21 évre emeljék a cigaretta vásárlásának törvényes alsó korhatárát a szigetországban.

Meg akarják változtatni, hogy hány éves kortól lehessen cigit venni Angliában 3

Szerintük tavaly óta valószínűleg több ember vesztette életét a dohányzás miatt, mint a koronavírusnak köszönhetően. A javaslatok értelmében a dohánygyártó vállalatokat köteleznék arra egy törvénymódosítással, hogy megakadályozzák, hogy a gyermekek és fiatalok korán rászokjanak a dohányzásra és emellett segítsék a dohányosokat a leszokásban.

A brit kormány elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig olyan dohányzásmentes társadalmat hozzon létre, amelyben a felnőtt lakosságnak csak kevesebb mint az 5% -a dohányzik. A javaslattal előálló csoport tagjai, akik közt vannak vegyesen alsóházi képviselők és a felsőház tagjai egyaránt, azt mondták, hogy itt az ideje komolyabban venni ezt a témát és a tettek mezejére lépni, hogy az elképzelés a jövőben meg is valósulhasson.

Bob Blackman ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „A javaslatunk olyan intézkedéseket határoz meg, amelyek segítenének a kormány azon törekvésének megvalósításában, hogy 2030-ra megszüntessék a dohányzást az országban, de finanszírozás nélkül ezek a tervek nem valósíthatók meg.”

„A dohánygyártók elképesztő nyereséget termelnek nagyon addiktív, halálos termékek eladásával, míg eközben a kormánykassza teljesen üres a Covid-19 miatt. A gyártókat, akiknek van pénzük, jobban meg kellene adóztatni, hogy ezzel is hozzájáruljanak a járvány mielőbbi leküzdéséhez.” – tette hozzá.

A csoport célja további befektetők szerzése, hogy támogatást tudjanak nyújtani a dohányosoknak a leszokáshoz azokban a régiókban és közösségekben, ahol a dohányzás okozza a legnagyobb kárt. Ide tartoznak azok az emberek, akik monoton fizikai munkát végeznek, munkanélküliek, vagy mentális problémákkal küszködnek, vagy terhesek.

A felmérések szerint a lakosság több, mint háromnegyede (76%) támogatná a kormány azon ambícióit, hogy 2030-ra dohányfüsttől mentessé tegye az országot. A megkérdezettek 63% szintén támogatta azt az ötletet is, hogy a cigaretta vásárlásának törvényes alsó korhatárát 21 évre emeljék. Egyébként a kávézók, kocsmák és éttermek előtti dohányzást ebben a hónapban betiltotta öt különböző helyi önkormányzat is Észak-Anglia különböző területein.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után