A brit egészségügyi minisztert beidézték a Legfelsőbb Bíróságra a korlátozások kapcsán 1

Matt Hancock egészségügyi minisztert beidézték a Legfelsõbb Bíróságra, hogy magyarázza el, miért engedi, hogy a nem alapvetõ fontosságú üzletek hamarabb nyissanak újra, mint a kocsmák és éttermek.

A brit egészségügyi minisztert beidézték a Legfelsőbb Bíróságra a korlátozások kapcsán 3

A bírósági eljárást Mr. Hancock ellen a Pizza Express alapítója, Hugh Osmond és a szórakozóhelyeket üzemeltető, Sacha Lord indította – írja a The Sunday Telegraph. A lap állítása szerint látták a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott dokumentumokat, amelyekben az áll, hogy a két üzletember megkérdőjelezi a 2021. évi Egészségvédelmi (Koronavírus, Korlátozások) rendeletet, amelyben az áll, hogy a nem létfontosságú üzletek, kiskereskedők, vállalkozások hamarabb újranyithatnak, mint a fedett vendéglátóipari egységek”.

A bíróság elrendelte, hogy az egészségügyi miniszter kedden reggel 10 óráig nyújtsa be a válaszát az ügy kapcsán. A boltok, fodrászok, körmösök, könyvtárak és a szabadtéri vendéglátóhelyek, például a sörkertek a jelenlegi tervek szerint április 12-től nyitják majd meg újra kapuikat. A kocsmák és éttermek fedett részei azonban legalább május 17-ig még nem nyithatnak meg, és ennek a miértjére valószínűleg nem csak ez a két üzletember szeretne választ kapni…

Osmond és Lord egyaránt úgy gondolják, hogy az angliai vendéglátóiparnak lehetővé kell tenni, hogy  a fedett részeiket is megnyithassák már áprilisban, mert a Covid-19 terjedésének kockázata nagyobb az üzletekben, mint a kocsmákban és éttermekben.

A Sunday Telegraphban Mr. Osmond ezt írta: “A kormány nem hagyott más választást, mint hogy  bíróság elé vigyük az ügyet. Ez egy elképesztően sürgős ügy, amely emberek millióinak az életét érinti, és egyszerűen nem várhat.”

Az Egészségügyi és Szociális Minisztérium szóvivője erre a következőket reagálta: „Ahogy azt a miniszterelnök úr is megmondta korábban, azt szeretnénk, hogy ne legyen több lockdown. Az ütemterv lépcsőzetesen oldja fel a korlátozásokat, és tudományos szakemberek tanácsaira van alapozva, emellett folyamatosan figyelembe vesszük a rendelkezésünkre álló legfrissebb adatokat, hogy védjük az NHS-t és életeket mentsünk. Folyamatosan támogattuk a vendéglátó ipart a világjárvány ideje alatt, ideértve az új, 5 milliárd font összegű újrakezdési támogatási rendszerünket, vagy a furlough-rendszer és az áfa-csökkentés meghosszabbítását…”

„Itt nem arról van szó, hogy mi a kiskereskedők vérét akarjuk, egyszerűen csak azt próbáljuk mondani, hogy a kormány korábban azt kérte tőlünk, hogy költsünk sok millió fontot arra, hogy mindenféle óvintézkedéseket tegyünk, hogy a vendéglátóhelyek biztonságosak legyenek. Mi ezt megtettük, pontosan úgy, ahogy kérték tőlünk. Nem azt kérjük, hogy hadd legyenek újra tömve a pubok és mindenki a pultnál tolongjon… Csak azt mondjuk, hogy az emberek biztonságban vannak, mert maszkban jönnek be, ki van építve egy egyirányú rendszer, az asztalnál ülve tudnak rendelni QR kóddal, van track and trace, meg kézfertőtlenítő mindenhol, és a pulthoz senkinek nem kell odamennie, és tud mindenki kártyával fizetni… úgy gondoljuk ez jóval biztonságosabb, mint a boltokban mászkálni fel-alá.” – nyilatkozta korábban Mr. Lord a BBC Radio 4 műsorában.

Boris Johnson a mai nap folyamán több fontos témával kapcsolatban is fog friss hírekkel szolgálni. Többet tudhatunk meg többek közt a külföldi nyaralások helyzetét illetően, az ún. Jelzőlámpa rendszer kapcsán, valamint az oltási útlevelekről is, amiket a nagyobb szabású rendezvények újraindítása során akarnak majd tesztelni.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után