Újabb hatalmas tüntetés London utcáin, már messziről hallani lehetett a háborgó tömeget 1

Londonban hétfő este ezrek vonultak az utcákon feliratokkal felszerelkezve a Downing Streeten, Donald Trump megosztó utazási tilalma ellen tüntetve.

5568

A Whitehallnál teljesen megállt az élet, és a Westminster állomás is tele volt mérges tüntetőkkel, ahogy arra vártak, hogy beállhassanak a menetbe. Demonstrálók tömegei özönlöttek az útra, rengetegféle táblával a kezükben, amelyeken olyan feliratok szerepeltek, hogy „együtt állunk”, „nemet a Trump-féle utazási tiltásra”, vagy „mi mind bevándorlók vagyunk”. Időről időre olyanokat kántáltak, hogy „Donald Trumpnak mennie kell”, vagy, hogy „May szégyellje magát”, de olyan humoros feliratok is megjelentek, mint „Trumpty Dumpty”.

A demonstráció a miniszterelnöknő háza közelében történt a Downing Streeten, hétfőn 6 órakor, miután Owen Jones újságíró kezdeményezte a megmozdulást. Sok tüntető azt mondta, sose láttak még ekkora tömeget, és hogy a jelenlévők moraját már 10 percre onnan is hallani lehetett. A kiváltó ok Trump vitatott rendelete volt, amely 7 muszlim többségű országból tiltotta meg a beutazást az USA-ba. Közszereplők közül megjelent többek között Gary Lineker és Lily Allen, valamint Shami Chakrabati bárónő és Diane Abbott is.

westminster

A Met szóvivője azt mondta, felkészültek a tüntetésre, és több rendőrt is lehetett látni a helyszín körül. A Whitehall közelében a buszjáratokat erre az időre elterelték, vagy csak odáig mentek, és a taxisok is állni kényszerültek a blokkolt utak miatt. A tüntetés végén, ami 8-ra lett kitűzve, többen ülve tiltakoztak, amikor a rendőrök el akarták őket távolítani a helyszínről.

Egy muszlim felszólaló azt mondta: „Amerika a demokrácia és béke zászlóvivője, de Trump cselekedetei szét fogják szakítani az amerikai társadalom anyagát. Minden békeszerető embert arra kérünk, hogy határozottan álljon ki, és menjen szembe a rasszista és xenofób tettekkel.” Diane Abbott azt mondta, a munkáspárti vezető, Jeremy Corbyn nevében van jelen. „Trump még csak pár napja elnök, és nézzék már mennyi kárt okozott. Vissza kell utasítanunk az iszlamofóbiát és azt, hogy a muszlimokból bűnbakot kreáljanak, ellent kell állnunk, akár itt, akár az USA-ban történik.”

an114664413people-demonstra

A tiltás mindenkire vonatkozik, aki a hét muszlim-többségű államból érkezne – Szíria, Jemen, Irak, Irán, Szudán, Szomália és Líbia – 90 napig, és meghatározatlan ideig vonatkozik a szíriai menekültekre. A rendelet Amerika-szerte demonstrációkat okozott a reptereken. Owen Jones az esemény oldalán azt írta: „Vannak olyan pillanatok, amikor szörnyű igazságtalanságok történnek a történelem során, és mikor visszanézünk rájuk, azt kérdezhetjük – és mit tettek erre az emberek? A jövő generációi úgy néznek majd vissza a muszlimok megcélzására, mint ahogy mi nézünk vissza a zsidók meghurcolására – undorral, elborzadva és szégyenkezve. Ha nem állunk ki ezért, mi is bűnrészesek vagyunk.” A tüntetés után pedig azt mondta: „Hű. Csak… hű. Elképesztően alakult végül ez a #StandUpForTrump demonstráció Londonban.” Voltak hasonló tüntetések Edinburghban, Cardiffban, Manchesterben, és Birminghamben.

A tüntetések azután történtek, hogy kiírtak egy petíciót is, amelyben azt követelik, mondják le Trump Hivatalos Látogatását, és ami eddigre már több mint egymillió aláírást számlál. Hétfőn napközben Boris Johnson külügyi államtitkár azt mondta, hogy a rendelet nem fogja érinteni a brit útlevéllel rendelkező polgárokat. A Downing Street szóvivője azt nyilatkozta, nincs további kommentárjuk a hétfő esti eseményekhez, mint amit már korábban elmondtak.

Theresa May korábban azt mondta, „nem ért egyet” Trump beutazási tilalmával, Trump látogatásával kapcsolatban pedig csak annyit fűzött hozzá, hogy a meghívást már elküldték, és el is lett fogadva.    Forrás: Standard    Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után