Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 1

Összesen eddig tíz áldozata van annak az incidensnek, amelynek során egy furgon felhajtott a járdára és egy forgalmas utcán egyenesen a gyalogosok közé gázolt Torontó városában.

Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 3

A szemtanúk azt mondták, olyan volt mint egy rémálom, ami az orruk előtt történt. A rendőrség időközben elkapta a jármű sofőrjét. A gyanúsított a rendőrség információja szerint Alek Minassian, egy25 éves férfi, aki Torontó Richmond Hill nevű városrészéről származik.

Mr. Minassian-t a rendőrök mindenféle fennakadás, és további incidens nélkül fogták el, nemsokkal miután (felthetően ő) több tucat gyalogoson hajtott keresztul gépjárművével, derült ki Mark Saunders, helyi rendőrfőkapitány nyilatkozatából, amit egy sajtótájékoztatóan adott. Azt is elmondta, hogy elég egyértelmű, hogy a férfi tette szándékosnak tűnt, azonban nem nevezné terrortámadásnak.

Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 4

Az eddigi 10 halálos áldozaton kívül 16 másik ember sérült meg a támadás során. Volt aki súlyosabban, volt aki apróbb sérüléseket szenvedett csak.

Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 5

A torontói rendőrfőnök helyettes Peter Yuen azt nyilatkozta, hogy a szemtanúk kihallgatása, és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése jelenleg is folyik, és minden elérhető erőforrást bevet a rendőrség, hogy a nyomozás minél gyorsabban haladjon.

Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 6

Az incidens egyébként hétfő délután 1:30 körül történt helyi idő szerint, tehát pont ebédidőben, egy egyébként az átlagosnál jóval melegebb napon. Rengeteg fotó és videó kering az interneten, amin látható a furgon és a letakart holttestek, amik az utcán hevernek.

Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 7

A furgon többszáz méteren keresztül üldözte a járdán fejvesztve menekülő gyalogosokat. Az egyik kórház szóvivője, ahol fogadták a sérülteket, azt nyilatkozta, hogy a beérkező sérültek közül kettőt is azonnal halottnak nyilvánítottak, és további 5 súlyos sérülésekkel érkezett.

Egyes videofelvételeken az is hallatszik, ahogy az állítólagos elkövető a rendőröket utasítja, hogy lőjék le. „Egy pisztoly van a zsebemben… lőjetek fejbe.” – mondja a férfi az egyik videón.

Újabb furgon hajtott gyalogosok közé: eddig 10 halott 16 sérült 8

„Mindenkinek nekiment, akinek csak tudott, mindenkinek! Bárkit elütött, aki az útjába került. Egy buszmegállót is legázolt, ami ripityára tört. Pont ott állt egy nő a megállóban. Ő meg csak ment tovább és tarolta le az embereket, egyiket a másik után.” – nyilatkozta Mr. Shaker, az egyik szemtanú, aki közelről nézte végig az egészet.      Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás