Újabb botrány a brit miniszterelnök körül: kitálal a volt főtanácsadója 1

Dominic Cummings azzal vádolja Boris Johnson brit miniszterelnököt, hogy készen állt életeket kockáztatni azzal, hogy azt mondta, nem hajlandó bevezetni egy újabb lockdownt.

Újabb botrány a brit miniszterelnök körül: kitálal a volt főtanácsadója 3

A miniszterelnök volt főtanácsadója május 26-án jelenik meg a képviselők előtt a kormány világjárványra adott válaszreakciójával kapcsolatos parlamenti vizsgálat részeként. Cummings szövetségesei azt állítják, hogy számos olyan dokumentum van a birtokában, amely káros lehet a miniszterelnökre nézve.

Az a hír járja, hogy Johnson a tudósok tanácsa ellenére határozottan ellenezte az újabb lezárás bevezetését Angliában. Állítólag Michael Gove és Matt Hancock egészségügyi miniszter egyaránt nyomást gyakoroltak rá a további Covid-korlátozások szükségessége miatt, emellett a kritikusok szerint a januári lockdown pedig elkerülhető lett volna, ha a novemberi intézkedések szigorúbbak.

Mr. Johnson erre állítólag mérgesen azt reagálta, hogy: „Nem lesz több k**va lockdown – hadd gyűljenek csak a holttestek ezresével.” Természetesen a Downing Street határozottan tagadja, hogy a miniszterelnök valaha is tett volna ilyen megjegyzést.

A jelentések szerint Mr. Cummingsnak rengeteg olyan memó és e-mailezés van a birtokában, amit ha nyilvánosságra hoz, az igencsak rossz fényt vethet a kormányra. Sőt, a The Telegraph értesülése szerint Mr. Cummings azzal is meg akarja vádolni a miniszterelnököt, hogy blokkolta az országhatár korai lezárására irányuló terveket még a járvány kezdeti szakaszában.

Cummings állítólag támogatta Priti Patel belügyminiszter azon tervét még a járvány elején, hogy töröljenek bizonyos országokból induló járatokat és ne engedjék őket be az országba, de a miniszterelnök ezt felülbírálta, mondván, hogy a Covid-esetek csupán 0,5% -a kapcsolódott nemzetközi utazásokhoz.

Egy Cummingshoz közeli forrás azt mondta: „Amikor Dominic megjelenik majd a képviselők előtt, el fogja mondani mi is történt valójában. Pontosan tudja mi mikor történt. Részletes feljegyzései vannak mindenről. Hogy vannak e-mailjei, nem tudom. De ha én lennék ebben a helyzetben, akkor biztos lennének otthon másolataim, hogy felfrissítsem a memóriámat…”

Cummings egy múlt heti blog bejegyzésében azt írta, hogy „teljes mértékben együtt fog működni” a parlamenti vizsgálattal és hozzátette: „Felőlem Downing Street 10 minden e-mailt közzétehet, amelyet 2019. július – 2020. november között küldtem vagy kaptam (kivétel nélkül, illetve nyilvánvalóan néhány nemzetbiztonsági / hírszerzési kérdés kivételével). Szomorú látni, hogy a miniszterelnök és hivatala ilyen messze elmarad kompetencia és integritás tekintetében attól a színvonaltól amit ez az ország megérdemelne.”       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után