Lövések dördültek el az egyik angliai főiskolán: ketten könnyebben sérültek 1

Két alkalmazott is megsebesült egy nyugat-sussex-i főiskolán, azt követően, hogy lövések dördültek el.

Lövések dördültek el az egyik angliai főiskolán: ketten könnyebben sérültek 3

A Crawley Főiskolán történt esetet követően egy 18 éves fiatalt őrizetbe is vettek a rendőrök, akinél egy lőfegyvert és egy kést is találtak. A kollégium két munkatársa szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, amelyek a rendőrség elmondása szerint nem lőfegyver által okozott sebek.

A Snapchaten megosztott videón az is látható, ahogy valakit többen a földre szorítanak a főiskola mellett, miközben a kamerát tartó személy azt mondja, hogy “volt nála egy kés meg egy pisztoly is”. A Crawley Főiskola hallgatóit a helyszínre érkező rendőrök kimenekítették a helyszínről.

Lövések dördültek el az egyik angliai főiskolán: ketten könnyebben sérültek 4

Jelentős számú fegyveres rendőr maradt a helyszínen az incidenst követően is a Nyugat-Sussex területén található városban, a környék pedig továbbra is el van kerítve. Egy másik felvételen az volt látható, amint emberek egy csoportját kísérik ki az épületből.

James, a Crawley Főiskola egyik hallgatója, aki nem akarta megosztani a teljes nevét, nem győzte dicsérni a tanárát, amiért sikerült elkerülnie, hogy a diákok közt eluralkodjon a pánik a lövéseket követően.

“Én éppen dolgoztam, amikor hirtelen lövéseket hallottam az épület egyik alsó emeletéről” – mondta a 19 éves fiatalember, aki az épület hatodik emeletén volt. James elmondta, hogy a rendőrség alig néhány perccel később már a helyszínen volt, és bár ami történt az igen ijesztő volt, tanárának és a rendőrség gyors válaszának köszönhetően “nyugodtnak és biztonságban érezte magát”.

Lövések dördültek el az egyik angliai főiskolán: ketten könnyebben sérültek 5

“Ez egy igazán új élmény volt számomra, és az igazság szerint meglehetősen ijesztő is egyben, pusztán a tény, hogy valakinél lőfegyver van a közelemben, miközben én a főiskolai munkámat végzem. A tanárunk eltorlaszolta a terem ajtaját a biztonság kedvéért, de mivel jó pár emelettel feljebb voltunk, mint ahonnan a lövések jöttek, így nagyobb biztonságban éreztem magam. Hálás vagyok, hogy bátor tanárok és rendőrök vesznek minket körbe.”

A környéken lakókat és az arra járókat arra kérte a Metropolitan Police, hogy ha tehetik kerüljék el a helyszínt. A rendőrökhöz a riasztás délután 3:10 körül futott be és a helyszínre érkező csapatok 3:20kor már őrizetbe is vették a 18 éves fiatalt, aki egyelőre őrizetben is marad.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után