Újabb 4 napra megbénul London: minden, amit tudni kell a hétvégén kezdődő sztrájkról 1

Metróhasználók millióinak okozhat fennakadást a dolgozók sztrájkjának harmadik felvonása. Több, mint 3000 RMT munkatárs fog távol maradni a munkától vasárnap este 6 órai kezdettel, az elbocsájtások és a jegyirodák bezárásai ellen tiltakozva. A sztrájk miatt valószínűleg minden Zone 1 állomás zárva lesz, vagy maximum rövid időkre nyit majd meg a tiltakozás ideje alatt. A Transport for London figyelmeztetett, hogy emiatt a vonatokon, buszokon, és autóutakon óriási tömegek lesznek. Amit tudnod kell a metró sztrájkról:

liverpool-street-3

Mikor lesz a sztrájk?

Az RMT Union tagja most vasárnap 6-kor vonulnak ki hétfő reggel 10-ig, majd még egyszer február 7-én, kedden, reggel 10-től másnap délután 1-ig.

Mely vonalakat érinti?

A TfL szerint ahogy halad előre a sztrájk, a metróhálózatok nagy része érintve lesz. A belváros megállói vagy egyáltalán nem lesznek nyitva, vagy csak időnként nyílnak meg, biztonsági okokból. A közlekedési operátor azt mondta, igyekeznek az utasokat olyan közel juttatni London belvárosához, amennyire csak lehetséges, a rendelkezésre álló szolgáltatásokkal. A TfL csinált egy táblázatot is, ami megbecsüli, hogy mikor lesz várhatóan elérhető rövidebb időkre a közlekedés a sztrájk alatt.

tubestrike-copy

Mi a sztrájk kiváltó oka?

A régóta húzódó vita az RMT és a TSSA dolgozóit is érinti, és a fő oka a majdnem 900 fős létszámcsökkentés, valamint a jegyirodák bezárása – ezek még Boris Johnson vezetése alatt történtek. A szakszervezetek azt mondják, ez a nagy mértékű elbocsájtás veszélyezteti a napi 4 millió metrózó londoni biztonságát is, ugyanis ennyi emberrel sokkal nehezebb üzemeltetni a hálózatokat – ezt az állítást a London Underground szisztematikusan tagadja. Az RMT Union beleegyezett egy újabb krízismegbeszélésbe hétfőn az Acasszal, a békíttető szervezettel, miután a hálózat főnökei bejelentették, hogy felvesznek 125 embert a hosszú vita eredményeként.

sztrajk-london-copy

Az RMT és a TSSA, amely szervezetek összesen majdnem 4000 megálló üzemeltetéséért felelnek, eltérő véleményen vannak a dologról. Az RMT azt mondja, bár részt vesznek az egyezkedéseken, de attól függetlenül megtartanák a sztrájkot. A TSSA ezzel szemben azt mondja, „tisztázni” kell az új javaslatokat, de ők nyitottak kedvező esetben a sztrájktól való elállásra. Az RMT további sztrájkokra figyelmeztet márciusban, ha nem sikerül megegyezésre jutniuk.

Hogy máshogy tudok közlekedni?

Az utazási idők az utakon valószínűleg jelentősen megnőnek majd, mivel a TfL azt kéri az autósoktól, hogy ha lehet, kerüljék el London belvárosát a sztrájk alatt. Azokat, akik mégis kocsiba szállnak, arra kérik, hogy használják az északi és déli elkerülő utakat, és az M25-öst. A buszok kiemelkedően tömöttek lehetnek majd a vonatállomások közelében. Azt javasolják az utasoknak, ezeket a megállókat tegyék meg inkább gyalog.

Hogyan tudom megtervezni az utat?

Kövesd a TfL-t Twitteren, vagy látogasd meg a Transport for London oldalát.   Forrás: Standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után