Emberek százezrei kaphatnak vissza akár több ezer fontot is Nagy-Britanniában – mindenki ellenőrizze, jó council tax sávban van-e 1

Martin Lewis felfedte, hogy körülbelül 400 000 háztartásnak járhat akár több ezer font értékű visszatérítés, mivel túl sok önkormányzati adót fizetnek. Megjegyzései a „Bill Buster Special” című műsorának egyik legutóbbi epizódjában érkeztek, amelyet az ITV sugárzott.

Emberek százezrei kaphatnak vissza akár több ezer fontot is Nagy-Britanniában – mindenki ellenőrizze, jó council tax sávban van-e 3

Ebben az epizódban Martin megosztotta, hogyan takaríthatunk meg pénzt az önkormányzati adó, a víz, a mobil és az internet használat terén, kiemelve, hogy rengetegen lehetnek, akik túl sok önkormányzati adót fizetnek, és elmagyarázta, hogyan csökkenthetjük ezt a „nagy számlát”. Elmondta a nézőknek, hogy az elmúlt 17 évben folyamatosan kampányolt ezzel kapcsolatban, és elmagyarázta, hogy mindez hogyan nyúlik vissza az Egyesült Királyságban a lakások kezdeti, 1991-es értékeléséhez.

“Ez a kulcs, 1991-ben állapították meg a sávokat, és ezt rövid távú megoldásnak szánták. Másodlagos értékelésnek nevezték, és az emberek az autójukban ültek, valaki ült mellettük, kinézett az ablakon és kb. csak rámutatott egy házra, és azt mondta, hogy ez „B”, az meg „D”. Így állapították meg az önkormányzati adó sávokat, és azóta sem vizsgálták felül, hogy melyik ingatlan melyik sávba való pontosan Angliában és Skóciában. Ezért lehet, hogy olyan nagyon sokan tartoznak rossz sávba, kb. 400 000-en lehetnek a becslések szerint.”

Ezután megosztotta a nézőkkel a szükséges lépéseket annak ellenőrzésére, hogy nem fizetünk-e túl sok önkormányzati adót. Elmondása szerint az első lépés az, hogy mindenki ellenőrizze, mennyit fizetnek a szomszédai, és menjen el az angliai Valuation Office Agency-hez (VOA) vagy a skót Scottish Assessors Association (SAA).

“Az első lépés a szomszédok ellenőrzése. Magasabb sávban vagy, mint a szomszédaid egy hasonló méretű lakás ellenére? Fontos, hogy a közelben lévő ingatlanokat vizsgáljunk, amik hasonlóak, tehát ugyanannyi hálószoba, méret, kert, ilyesmi.”

„Ha rájössz, hogy többet fizetsz, mint a szomszédok, akkor jön a második lépés, amelyben azt határozzuk meg, hogy mennyit ért a házad 1991-ben. Tehát ismételten egy azonos vagy hasonló házat vagy házakat kell keresni, amelyet az elmúlt öt-hat évben adtak el, és tudjuk durván mennyit ér. Ennek az értékét kell átszámolni, hogy ez az összeg nagyjából mennyinek felelt meg 1991-ben. Ez nehéznek hangzik, de vannak ingyenes online felületek és eszközök, amelyek ebben segítenek úgyhogy nem kell aggódni.”

Ha rossz önkormányzati adósávban vagyunk, akkor az ügyet az önkormányzat elé lehet terjeszteni, és módosítást kérhetünk. Martin azonban figyelmeztetett, hogy az önkormányzati adó nem csak csökkenhet, de emelkedhet is.

„Csak akkor tegyünk ilyet, ha biztosak vagyunk a dolgunkban, ugyanis előfordulhat az is, hogy egy ilyen szituációban nem mi fizetünk túl sokat, hanem az összes szomszédunk túl keveset. Ha pedig ez a helyzet, akkor nem a mienket fogják csökkenteni, hanem mindenki másét növelni… és lássuk be, azzal nem igazán lopjuk be magunkat a szomszédaink szívébe.” – tette hozzá Martin.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után