Újabb 2 fiatalt késeltek meg a nyílt utcán Londonban: az egyiket otthonától kergették a metróig 1

Újabb két fiatalt gyilkoltak meg London utcáin, ráadásul igen forgalmas helyeken, közel a metrómegállóhoz. Az egyik fiatalt ráadásul az otthonától üldözték hosszasan a gyilkosság előtt a támadói. A támadók mind a két esetben ismét csak késsel voltak felfegyverkezve.

Az egyik gyilkosság London nyugati felén történt, Lanfrey Place területén. A rendőrséget a North End Roadhoz hívták ki, a támadás ugyanis a West Kensington metrómegállótól alig pár méterre történt a csütörtöki nap folyamán nem sokkal délután 2 óra után. Amikor a járőrök a helyszínre érkeztek, egy fiatal tinédzserkorú srácot találtak a földön fekve, akinek a mellkasán voltak szúrt sebek.

Újabb 2 fiatalt késeltek meg a nyílt utcán Londonban: az egyiket otthonától kergették a metróig 3

A helyszínre érkező mentősök azonnal a közeli kórházba siettek vele, de a srác nem sokkal a kórházba való megérkezését követően belehalt a sérüléseibe, hiába küzdöttek az orvosok az életéért. A támadás helyszínét a rendőrség körül zárta a helyszínelés idejére, és a gyilkossági szakértők alaposan átvizsgálták a területet. Az utcát mostanra újra megnyitották a forgalom számára. Az incidens kapcsán egyelőre gyanúsított még nincs, és letartóztatás sem történt.

Újabb 2 fiatalt késeltek meg a nyílt utcán Londonban: az egyiket otthonától kergették a metróig 4

„A rendőrség sokkal gyorsabban kiért mint a mentősök. Mire a mentőautó a helyszínre ért, a rendőrök már elkerítették a helyszínt és távolabb zavarták a bámészkodókat. A srác a földön feküdt. Jó ég, annyira sok volt a vér mindenütt. Valaki elrohant keríteni egy orvost, ugyanis a közelben van egy sebészet. Egy ember pedig szívmasszázst alkalmazott az áldozaton.” – mesélte az egyik szemtanú, aki egy mosodát üzemeltet alig pár méterre a gyilkosság helyszínétől.

A másik gyilkosság szintén fényes nappal történt Kelet-London területén, Leytonban a szerdai nap délután. Az áldozatot saját otthonától kergették és szúrták halálra az utcán. A mentősöket délután 4:30 körül riasztották a North Birkbeck Roadhoz, nagyon közel a Leytoni metrómegállóhoz. Az áldozatot, aki szintén egy fiatal srác volt, megpróbálták megmenteni, de még a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Az ügy kapcsán szintén nyomozás indult, de egyelőre ezen ügy kapcsán sem sikerült még elfogni a tetteseket.

Újabb 2 fiatalt késeltek meg a nyílt utcán Londonban: az egyiket otthonától kergették a metróig 5

Az egyik szemtanú, a 37 éves Suzana Ansar beszámolója szerint a srácon még cipő sem volt, úgy rohant végig az utcán, egészen addig, míg egy kicsit odébb össze nem esett. Mások látták ahogy a kiérkező rendőrök folyamatosan szólongatták a srácot és próbálták beszéltetni, és mondogatták neki, hogy maradjon ébren, amíg a mentősök ki nem érnek, miközben igyekeztek a vérzést csillapítani.

Nemsokkal korábban pedig egy a barátaival egy padnál beszélgető tinédzser lányt gyilkoltak meg a brit fővárosban. Az egyik szemtanú elmondása szerint úgy hátba szúrták a lányt hogy a penge eltört a támadás során. Ez az eset néhány nappal a fent említettek előtt történt. Az ő gyilkossága ügyében szerencsére nem olyan rég sikerült kézre keríteni a feltételezett elkövetőket. Az egyik illetőt Londonban, a másikat pedig Leicester területén kapták el. Mind a ketten 20 év körüliek és egyelőre őrizetben tartják őket. Csak 2019-ben már több, mint 20 embert gyilkoltak meg London utcáin, és sajnos az elmúlt években ez a tendencia egyre csak romlik.      Forrás

Megosztás