Új törvény jön Nagy-Britanniában, amellyel a problémás albérlőket kilakoltathatják, ráadásul új, csökkentett határidővel 1

A főbérlők hamarosan két héten belül kilakoltathatják azokat a „kellemetlenkedő” albérlőket, akik problémát okoznak a szomszédoknak, vagy el vannak maradva a fizetéssel, Rishi Sunak antiszociális viselkedés elleni fellépésére irányuló új tervei alapján.

Új törvény jön Nagy-Britanniában, amellyel a problémás albérlőket kilakoltathatják, ráadásul új, csökkentett határidővel 3

A tervek között szerepel a rövid távra bérbe adható ingatlanok pontosabb nyilvántartása is, mivel az Airbnb-vendégek a szomszédokat zavaró „bulilakásokat” hoznak létre méghozzá egyre gyakrabban. A problémás albérlők kilakoltatására vonatkozó intézkedések azokra vonatkoznának, akik hangos zenével zavarják a szomszédokat, kábítószert fogyasztanak, anyagi kárt okoznak, vagy elmaradásban vannak a bérleti díj kifizetésével.

Az új törvénytervezet azt javasolja, hogy minden magánbérleti szerződés tiltsa az antiszociális magatartást, és a kilakoltatási határidő négy hétről két hétre csökkenjen, vagyis gyorsabban meg lehessen szabadulni a nem kívánatos személyektől.

A kormány többek szerint azonban az antiszociális viselkedést visszaszorító tervével csak szavazatokat akar szerezni, miután évekig figyelmen kívül hagyta az áldozatok felhívásait, hogy tegyenek lépéseket a probléma megoldására.

Dame Vera Baird, aki Victims’ Commissioner-ként dolgozott Anglia és Wales területén, azt mondta a The Independentnek, hogy „ezek okos ötletek, amelyek jól hangzanak, ha kimondjuk, de nehéz megérteni, hogyan valósítják meg őket”, majd hozzátette: „Azt hiszem, ez csak egyfajta sárkányeregetés, és azt hiszik, hogy szavazatokat tudnak vele fogni.”

A zajproblémákra, az ittas viselkedésre és az Airbnb-lakásoknál tapasztalt rendbontásra hivatkozva a terv egy új regisztrációs rendszer létrehozását is szorgalmazza, amely az önkormányzatok számára biztosítaná azokat az adatokat, amelyek segítségével azonosítani tudják a rövid távra bérelhető ingatlanokat a környéken.

A kormány által közzétett akcióterv célja, hogy megszüntesse a rövid távú „az antiszociális viselkedés közösségekbe való behozatalát”, lehetővé téve a helyi önkormányzatok számára, hogy „fellépjenek a vendégek és a tulajdonosok ellen”. Az Airbnb egyik szóvivője elmondta, hogy a bulik tiltva vannak a platformján, és azt mondta, hogy „hosszú ideje támogatja a nemzeti regisztrációs rendszer bevezetését, hogy a hatóságok jobban láthassák a tevékenységüket a területükön”.

A kormány azt is megígérte, hogy célba veszi a kakukkolás becenévre hallgató szokást is, és azt tervezi, hogy az a továbbiakban bűncselekménynek minősül majd. A kakukkolás, amikor egy kiszolgáltatott személy otthonát birtokba veszik és illegális tevékenységre használják fel, „komoly hatással” van az áldozatokra, miközben antiszociális viselkedést is okoz a közösségekben.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után