Új, expressz buszhálózat kiépítését tervezik Londonban és környékén 1

A londoni polgármester egy új „Superloop” buszhálózat bevezetését tervezi, amely összekötné a külvárosi részeket a környező városokat és a létfontosságú szolgáltatásokat, például kórházakat és repülőtereket London külterületén.

Új, expressz buszhálózat kiépítését tervezik Londonban és környékén 3

A tervezett Superloop hálózat útvonalának térképe hét különálló, de összekapcsolt buszjáratot ábrázol, amelyek egy nagyjából kör alakú útvonal mentén haladnak keresztül olyan részeken, mint Bexleyheath, Bromley, Croydon, Kingston, Harrow, Edmonton és Walthamstow. A sidcupi Queen Mary’s Kórház, az Ealing Kórház és a Heathrow repülőtér szintén a hálózat tervezett megállóhelyei közt lennének.

A Superloop három olyan útvonalat is tartalmaz, amelyek nem képezik a kör részét; A Grove Parktól a Canary Wharfig, a Croydontól a Russell Squareig és az Uxbridge-től a White Cityig. Ebből a 10 útvonalból hat újonnan jön létre, négy pedig már meglévő – a 607, X26, X140 és X68 beépülne a Superloopba.

Ha úgy gondolod, hogy ezek közül néhány állati jó útvonalnak hangzik (pl. Croydontól Russell Square-ig?), akkor ne feledd, hogy ezek „korlátozott megállós expressz buszjáratok” lesznek, nem pedig az átlagos TfL szolgáltatás ami minden bokornál megáll.

Őszintén az a véleményünk, amikor először megláttuk a térképet, ellenőriznünk kellett a dátumot – kicsit olyan mintha csak viccelnének, vagy mint egy busz fanatikus által készített fantáziatérkép, nem pedig egy komoly TfL-javaslat. London polgármestere kiadott egy promóciós Superloop videót is, de ez aligha nevezhető informatívnak:

A Superloop egyelőre csak egy kezdeti javaslat, a pontos útvonalakról és megállókról a TfL a londoni városrészekkel és a nyilvánossággal folytatott konzultáció során dönt. A program egybeesik az ULEZ sokat szidott terjeszkedésével, amelynek következtében sok londoni lakosnak extra díjat kell fizetnie azért, hogy autójával akár csak a környéken is kocsikázhasson. Hogy ezek az új szolgáltatások 2023. augusztus 29-ig életbe lépnek-e, azt még nem tudni biztosan, de kíváncsian várjuk.

Szóval a Superloopról annyit, hogy az elképzelés ötletes, és üdvözlendő befektetés a külső londoni régiók közlekedését illetően, de az ördög a részletekben lesz. Egy apró plusz pont: úgy tűnik, hogy a rendszert a szokásos buszjáratoktól eltérő hálózatként üzemeltetik majd.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után