Új, színes 50p-s pénzérméket adott ki a pénzverde Nagy-Britanniában 1

A Királyi Pénzverde kiadott néhány új, limitált kiadású, színes 50 p-s érmét, amin Beatrix Potter Peter nyuszi figurái szerepelnek. Négy különböző rajzzal jelentek meg az érmék: Peter nyuszi, Jeremy Fisher, Tom Kitten és Benjamin nyuszi az eredeti öltözékükben láthatóak, tegnap mutatták meg őket.

Új, színes 50p-s pénzérméket adott ki a pénzverde Nagy-Britanniában 3

Az 50 p érmék olyanok, mintha kézzel festettétek volna őket, és annak a kollekciónak a részei, amit 12 hónapja mutatott be a Királyi Pénzverde az írónő sikerkönyvének 150. évfordulójának tiszteletére. A Peter nyuszi tegnap, hétfőn került fel a Pénzverde honlapjára, és hamarosan követi a kollekció többi darabja is. Nem színes, de a figurát tartalmazó érmék még a pénzforgalomba is bekerülnek majd hamarosan.

Új, színes 50p-s pénzérméket adott ki a pénzverde Nagy-Britanniában 4

Az eddig bemutatott, tavalyi darabokon szerepel Potter Peter Rabbit, Jemima Puddleduck, Squirrel Nutkin és Mrs Tiggywinkle figurája is. A színes darabok napok alatt elfogytak a honlap webáruházából. Az érméket Emma Noble designer tervezte, aki már a 2016-os kollekción is dolgozott.

„Mindig is sejtettük, hogy Beatrix Potter figurái nagyot ütnének, de ez a 2016-os elképesztő siker meghaladta minden elképzelésünket” – mondta Anne Jessopp, az emlékérmékért felelős menedzser. „Az érméket szinte egyből elkapkodták, ahogy az emberek versengtek, hogy mind a 4 figurát megszerezzék. Nagyon örülünk, hogy újra be tudjuk mutatni a szerethető figurákat, új designt adva nekik a színes kis penny-ken.”

Új, színes 50p-s pénzérméket adott ki a pénzverde Nagy-Britanniában 5

Potter gyerekkönyve, a Tale of Peter Rabbit, ahol először megjelent a karakter, egyből óriási siker lett, mikor 1902-ben bemutatták a Frederick Warne & Co gondozásában. Még további 5 könyv jelentetett meg a kiadónál. Beatrix végül 1943-ban, 77 évesen hunyt el.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után