Új lakáshitel Nagy-Britanniában, amivel már 5000 font önrésszel tudunk lakást vásárolni 1

Új, 5000 GBP önrésztől igénybe vehető lakáshitelt indított egy lakásszövetkezet, amely lehetővé teszi a leendő lakástulajdonosok számára, hogy az ingatlan értékének akár a 99%-át hitelből finanszírozzák.

Új lakáshitel Nagy-Britanniában, amivel már 5000 font önrésszel tudunk lakást vásárolni 3

A Yorkshire Building Society bejelentette, hogy az új hitel lehetővé teszi, hogy az első vásárlók Angliában, Skóciában vagy Walesben már 5000 GBP önrésszel akár 500 000 GBP értékű ingatlant vásároljanak. Ha valaki első ingatlanját vásárolja egy nagyjából átlagosnak mondható 200 000 GBP-os összegért, ott az 5 000 GBP önrész a vételár 2,5%-ának felel meg, a fennmaradó 97,5%-ot pedig hitelből tudják fedezni.

Az új jelzáloghitel közvetlenül az ügyfelek számára és brókereken keresztül is elérhető az Accord Mortgages-nél. A Yorkshire Building Society jelzáloghitel-igazgatója, Ben Merritt elmondta, hogy a társaság kutatása szerint 5000 GBP az az összeg, amely segít kellően lerövidíteni az első alkalommal vásárlók számára szükséges időt, amely ahhoz kell, hogy készen álljanak egy ingatlan megvásárlására.

Hozzátette azt is, hogy ez segíthet abban, hogy „egyenlő feltételeket teremtsenek azok számára, akik nem kapnak pénzügyi támogatást a családjuktól”. Az ajánlat értelmében, amely csak az első alkalommal vásárlók számára érhető el, a legalább 5000 font önrésszel rendelkező hitelfelvevők öt évre fix kamatozású jelzáloghitelt vehetnek fel 5,99%-on.

A hitelfelvevő maximális korhatára a futamidő végén 70 év. A jelzáloghitel nem vehető igénybe új építésű ingatlanokra vagy lakásokra, és a társaság elmondása szerint a hitelt felvevőknek szigorú hitelbírálatnak és megfizethetőségi ellenőrzésnek kell alávetni.

Merritt úr azt mondta: „Míg 5000 GBP 1%-os önrészt jelent azok számára, akik a maximálisan elérhető összeget akarják felvenni, a lényeg az, hogy az ügyfelek továbbra is ki tudják fizetni az önrészt, és erős hitelképességet kell tanúsítaniuk, hogy jogosultak legyenek erre az 5000 GBP önrésztől igénybe vehető jelzáloghitelre. Kötelességünk ösztönözni a pénzügyi felelősségvállalást mindenkiben, aki lakáshitelt vesz fel.”

Egy nemrégiben elvégzett másik kutatás szerint 10-ből durván 4 első ingatlanját vásárló (38%) kap anyagi segítséget a barátoktól és a családtól.

Mr. Merritt azt is hozzátette: „A cég által 2023 szeptemberében elvégzett és közzétett, 500 első vásárló körében végzett kutatás kimutatta, hogy az ebbe a kategóriába tartozó emberek 78%-a jelenleg úgy érzi, hogy a lakástulajdon kezd egy szűk elit privilégiumává válni, és 63%-uk gondolja úgy, hogy az Egyesült Királyság-ot egyre inkább fenyegeti annak a veszélye, hogy az egész ország albérlők nemzetévé válik.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után