Új kedvezménnyel áll elő Nagy-Britannia legnagyobb energiaszolgáltatója rengeteg család számára, hogy csökkentse az energiaszámlákat 1

Nagy-Britannia legnagyobb energiaszolgáltatója több mint 150 ezer ügyfelének féláron fogja kínálni az áramot vasárnap. A British Gas által elindított kísérlet célja, hogy a fogyasztókat arra ösztönözze, hogy a „csúcsidőn kívüli” időszakban használjanak több energiát, amikor az országos energiafehasználás alacsonyabb szinten van.

Új kedvezménnyel áll elő Nagy-Britannia legnagyobb energiaszolgáltatója rengeteg család számára, hogy csökkentse az energiaszámlákat 3

A cég közölte, hogy a fogyasztók által 11 és 16 óra között felhasznált elektromos áram árának 50 százalékát visszatéríti, és mindeközben figyelemmel kísérik, hogy az olcsóbb energiaár elegendő ösztönző e ahhoz, hogy a családok megváltoztassák ilyen jellegű szokásaikat. Az energiaszolgáltató számos kísérleti programot fog futtatni a PeakSave sikerére építve – és arra kéri az ügyfeleket, hogy regisztráljanak, ha részt szeretnének venni a programban.

A PeakSave rendszert tavaly télen indították el, hogy az ügyfelek meghatározott időpontokban hozzáférhessenek a National Grid által kínált kedvezményekhez az energiafelhaszálásuk csökkentéséért cserébe, amikor a szénerőműveket készenléti állapotba helyezték arra az esetre, ha az áramellátás kritikusan alacsony értéket érne el.

A Demand Flexibility névre keresztelt szolgáltatást az Electricity System Operator (ESO) indította el, hogy segítsen csökkenteni a az energiaszükségletet csúcsidőben, amikor a szokásosnál szűkösebb az ellátás. Számos energiaszolgáltató vett részt a National Grid kísérletében, amelyben egyes brit háztartások és vállalkozások pénzt kaptak villamosenergia-felhasználásuk csökkentéséért.

A próba tavaly december 1. és március 31. között zajlott, és most a British Gas új termékek piacra dobásával szélesíti a tesztelést, hogy feltárja a számlák csökkentésére és az energiafelhasználás eloszlásának módosítására kínálkozó lehetőségeket. A részvétel ingyenes, és nincs hatással a tarifákra vagy a többi kifizetésre.

A British Gas szóvivője ezt mondta: „Több mint 200 000 ügyfél iratkozott fel az első PeakSave tesztre, így felbecsülhetetlen értékű adatot gyűjtöttünk arról, hogy miként kezelhetjük a fogyasztást a zöldebb hálózat támogatása érdekében, miközben ügyfeleink jelentős megtakarításokat érhetnek el. A program idén télen elért sikerét követően most mi vagyunk az első szolgáltató, aki új módszereket keres az energiaszükséglet menedzselésére.”

„Ügyfeleinket tájékoztatni fogjuk arról, hogy most vasárnap 11:00 és 16:00 óra között féláron vehetik az áramot, és hamarosan még több ügyfelünk számára megnyílik majd a regisztráció lehetősége, hogy részt vehessenek a további tesztprogramokban.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után