Rengetegen spórolhatnak akár évi £200-ot is az interneten Nagy-Britanniában, de a legtöbben nem is tudnak róla 1

Az Ofcom kommunikációs szabályozó hatóság új jelentése szerint az Egyesült Királyságban élő alacsony jövedelmű háztartások több mint fele nem ismeri az akciós szélessávú internet csomagokat.

Rengetegen spórolhatnak akár évi £200-ot is az interneten Nagy-Britanniában, de a legtöbben nem is tudnak róla 3

Aggodalomra ad okot, hogy az emberek nem kapnak megfelelő tanácsot, tájékoztatást az ún. szociális tarifára való átállással kapcsolatban. A szociális tarifák alacsony költségű szélessávú internetre vonatkozó ajánlatok, amelyeket kedvezményesen kínálnak az ügyfeleknek a szolgáltatók, és havi 10 és 20 GBP közötti összegbe kerülnek.

Az Ofcom szerint családok milliói évente körülbelül 200 fontot takaríthatnak meg az ezekre való átállással. Bár tavaly január óta megnégyszereződött a szolgáltatásokat igénybe vevők száma, az emberek többsége még mindig nem állt át. Az egyik fő ok a hatóság szerint az, hogy a családok nem tudnak erről a lehetőségről.

A csökkentett árú szociális tarifák lehetővé teszik az egyesült királyságbeli olyan háztartások számára, akik olyan állami juttatásokat kapnak, mint az Universal Credit, Pension Credit, vagy a Jobseeker’s Allowance vagy Income Support, hogy kevesebbet fizessenek az internet- és mobil előfizetéseikért.

A jelenlegi szolgáltatók közé tartozik a BT, EE, SMARTY, Community Fibre, NOW, Sky, Virgin Media, KCOM, Hyperoptic, G Network és VOXI. Az Ofcom azt állítja, hogy a TalkTalkot és az O2-t is sürgeti a szociális tarifák bevezetésére.

Körülbelül 4,3 millió brit háztartás juthatna hozzá olcsóbban szélessávú internethez, de eddig csak körülbelül 220 000 ember – vagyis a háztartások 5%-a – regisztrált. A fogyasztói csoportok arra kérik a vásárlókat, hogy azonnal cselekedjenek és nézzék meg az elérhető csomagokat – különös tekintettel a megélhetési költségek válságára.

Az Ofcom szerint a jogosult háztartások több mint fele továbbra sem tud a szociális tarifákról, és többet kell tenni annak érdekében, hogy az embereket a támogatás igénybevételére ösztönözzék. A szélessávú internetszolgáltatók még mindig nem tájékoztatják vásárlók millióit arról, hogyan találják meg és regisztráljanak ezekre a csomagokra.

Azon jogosult ügyfelek közül, akik ismerik a szociális tarifákat, a legtöbben a közösségi médián keresztül és a televízióból hallottak róluk. De mindössze 9%-uk értesült a szociális tarifákról a saját szolgáltatóján keresztül. Az Ofcom szerint ez jól rávilágít arra, hogy az iparágnak többet kell tennie a szociális tarifák hatékony népszerűsítése és könnyebb megtalálása érdekében.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után