Új, „duplán mutálódott” Covid variáns ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában 1

Egy új, „kettős mutációval” rendelkező koronavírus-változatot találtak az Egyesült Királyságban, ami először Indiában kezdett el terjedni.

Új, „duplán mutálódott” Covid variáns ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában 3

A B.1.617 néven bejegyzett változat 77 esetét rögzítették az Egyesült Királyságban április 14-ig – olvasható a Public Health England (PHE) jelentésében. Ezek közül összesen 73 esetet dokumentáltak Angliában, a maradék négyet pedig Skóciában jegyezték fel.

Ez volt az első alkalom, hogy a PHE hivatalos közleményt adott ki a változatot illetően az Egyesült Királyságban, és jelenleg már folyik a variáns vizsgálata. A B.1.617 variánst először Indiában azonosították, de azóta már másutt, többek közt Kaliforniában is felbukkant. A szakértők állítólag aggódnak a variáns miatt, mivel az a tüskefehérjében két olyan mutációt is hordoz, amelyek valószínűsíthetően jobban képesek ellenállni a szervezet immunválaszának.

Egyes hírek szerint ez a variáns fertőzőbb is lehet az eddigieknél, de persze ez egyelőre nem bizonyított. Paul Hunter, a Kelet-Angliai Egyetem orvosprofesszora szerint az indiai változat elterjedése „problémásabb” lehet, mint a dél-afrikai és a brazil változaté.

„Ez a két mutációt is hordozó variáns sokkal problémásabb is lehet, mint azok a dél-afrikai és brazil változatok, amelyeknél csak egy mutációt azonosítottak. Az sem kizárt, hogy ez a változat az oltással is kevésbé tartható kordában, mint a másik két említett mutálódott változat.”

Ugyanakkor további kutatásokra lesz szükség ezen mutációk működésének és lehetséges hatásainak feltárásához. Indiában ezzel párhuzamosan az új Covid fertőzöttek száma rekord mértékben nőtt az elmúlt 24 óra során, és több, mint 217 ezer új koronavírusos megbetegedést regisztráltak. Az egészségügyi minisztérium adatai azt mutatták, hogy ez az elmúlt kilenc nap nyolcadik rekordnövekedése volt, így Indiában továbbra is egyre erősebben érezteti a hatását a járvány újabb hulláma. Sajnos ott olyan állapotok uralkodnak, hogy egyes kórházakban a betegeknek még az ágyukat is meg kell osztaniuk más fertőzöttekkel. Indiában mostanra már 14.3 millió koronavírussal fertőzöttet regisztráltak, és a halálos áldozatok száma meghaladta a 174 ezret.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után