A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 1

A királynő végig egyedül ült szombaton a férje windsori kastélyban tartott temetésén. Fekete szájmaszkot viselve érkezett meg a Szent György-kápolnába, hogy emlékezzen a 73 évre, amit együtt töltöttek.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 3 A szigorú koronavírus-korlátozások miatt az uralkodó kénytelen volt egyedül végigülni az 50 perces búcsúztatást.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 4

Károly herceg könnyes szemmel kísérte apja koporsóját, amelynek a tetején egy kard, egy haditengerészek által hordott sapka és egy virágkoszorú volt elhelyezve.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 5

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 6

Noha a királyi család csak 30 tagját engedték be a templomba, a fegyveres erők összesen 730 tagja vett részt az eseményen.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 7

Az egyperces csendet követően az istentiszteletet David Conner, és Justin Welby canterburyi érsek tartotta. Nem volt sem prédikáció sem gyászbeszéd a herceg ugyanis azt kérte, hogy az ő temetésen ne legyen.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 8

Fülöp életére és örökségére emlékeztek az ünnepség során, különös tekintettel a tengerész múltjára, a mérnöki szenvedélyére és a királynő iránti elkötelezettségére.

A herceg koporsóját egy egyedi Land Roverben szállították a kápolnába, miközben a királyi család idősebb tagjai követték azt.

William és Harry herceg nem közvetlenül egymás mellett sétáltak ugyan a kápolnába menet, de amikor elhagyták azt, a testvérpár privát beszélgetésbe elegyedett.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 9

Fülöp halála miatt az egész királyi család mélyen gyászol, de többször is megjelentek nyilvánosan, hogy megköszönjék a nemzettől az egész hét folyamán kapott rengeteg támogatását és részvétet.

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 10

A királynő egyedül ülte végig férje búcsúztatását: Fülöp herceg temetése képekben 11

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után