Új Covid variáns terjed az egész világon: Nagy-Britanniában 5 halálos áldozata van eddig és állítólag egy új tünete is van 1

Öt ember halt meg eddig az Egyesült Királyságban az új Arcturus névre keresztelt Covid variáns miatt, miközben a fertőzés folyamatosan terjed világszerte.

Új Covid variáns terjed az egész világon: Nagy-Britanniában 5 halálos áldozata van eddig és állítólag egy új tünete is van 3

A Covid új alváltozata már az Egyesült Királyságban is terjed, és Anglia minden régiójában jelen van, kivéve az észak-keletit, és egyes jelentések szerint az ezzel fertőzötteknél egy új tünet is jelentkezik. Az Egyesült Királyság Egészségügyi és Biztonsági Ügynökségének (UKHSA) legfrissebb tájékoztatója szerint legalább 135 Arcturus, Omicron XBB.1.16-tal fertőzött személy van már az Egyesült Királyságban, akiket azonosítottak.

Ezek az új esetek leginkább Angliára koncentrálódnak, ahol 120 eset volt eddig, míg Walesben nyolc, Skóciában öt és Észak-Írországban pedig kettő. A hónap elején az Arcturus már legalább 28 országban volt jelen, az esetek többsége, több mint 2000, Indiában.

Emellett az Egyesült Államokban 357 esetről számoltak be április 14-ig, és ezzel párhuzamosan Szingapúrban és Ausztráliában is több mint 100 eset van már mostanra. A dolgok jelenlegi állása szerint az egészségügyi vezetők azon a véleményen vannak, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az új Covid variáns súlyosabb lenne, mint a korábbiak.

Az új változat azonban látszólag olyan tünetet is produkál, amelyet korábban nem tapasztaltak a Covid más változatainál. India szakértők azt mondták, hogy a vírus meglehetősen tipikus, a megfázásra utaló tüneteket produkál, de potenciálisan van egy új is: a kötőhártya-gyulladás, amely vörös, viszkető szemeket okozhat. Ez a tünet gyakrabban fordult elő gyermekek és fiatal felnőttek körében, de a felnőtteket is érinti valamelyest.

Dr. Michael Chang, az UTHealth Houston és a Children’s Memorial Hermann Hospital gyermekgyógyászati ​​fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője azonban azt mondta a Yagoo News-nak, hogy még nincs elegendő bizonyíték annak bizonyítására, hogy az új Covid-alvariáns kötőhártya-gyulladást okoz. Elmondta, hogy vannak más vírusok is, amelyek kötőhártya-gyulladást okozhatnak – köztük az adenovírus, amely tavasszal és nyáron gyakori.

“Az adenovírust folyamatosan látjuk keringeni” – mondta -, szóval még ha a Covid-esetek száma emelkedik is, hacsak nem végez Covid- és adenovírus-tesztet is, amit a legtöbb ember nem tesz meg… nehéz lehet [meghatározni], hogy mi az amitől a kötőhártya-gyulladásunk van.”

Úgy tűnik, az Arcturus állt az indiai Covid-megbetegedések számának növekedése mögött, ami néhány maszktörvény újbóli bevezetéséhez vezetett. India déli részén Veena George egészségügyi miniszter újra bevezette a maszkokat az idősek, a terhes nők és az alapbetegségben szenvedők számára.

Az Egészségügyi Világszervezet januárban észlelte először az alváltozatot. Egy sajtótájékoztatón Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet COVID-19-re adott válaszának technikai vezetője kijelentette: „Az Omicron az aggodalomra okot adó változat, amely továbbra is domináns világszerte, és még mindig több mint 600 alváltozata kering. Az egyik változat, amelyet vizsgálunk, az a változat, amelyre nemrég figyeltünk fel. Ez az XBB.1.16. Profiljában nagyon hasonló az XBB.1.5-höz. De van egy további mutációja a tüskeproteinben, amely a laboratóriumi vizsgálatok során fokozott fertőzőképességet, valamint potenciálisan megnövekedett patogenitást mutat. Tehát ez az egyik olyan variáns, amelyet fontos, hogy szemmel tartsunk.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után