Tovább esett az infláció, mérséklődni látszik az árak emelkedése Nagy-Britanniában 1

A bolti árak inflációja immár ötödik egymást követő hónapja mérséklődött és ezzel tavaly augusztus óta a legalacsonyabb szintre esett vissza, derült ki a legfrissebb adatokból. Családok milliói számára jó hír ez, hiszen a megélhetési költségek válsága közepette nagyon sokan vannak, akiknek minden font számít a hónap végéhez közeledve.

Tovább esett az infláció, mérséklődni látszik az árak emelkedése Nagy-Britanniában 3

A British Retail Consortium (BRC) – Nielsen Shop Price Index adatai szerint az árak 5,2%-kal voltak magasabbak októberben, mint egy évvel korábban, így ez a szeptemberi 6,2%-hoz képest 1 pontos csökkenést jelent. Az importáruk inflációja magasabb volt a gyengébb font, a továbbra is magas termelői költségek és a kialakulóban lévő kereskedelmi súrlódások miatt, míg egyes hazai termelésű élelmiszerek, például gyümölcsök árai alacsonyabbak lettek a múlt hónaphoz képest.

A gyermek- és babaruházat ára is csökkent, mivel a kereskedők továbbra is támogatják a családokat a hidegebb idő beköszöntével – közölte a BRC. Az élelmiszerek inflációja is lassult, 8,8%-ra a szeptemberi 9,9%-ról – ez a hatodik egymást követő csökkenés és tavaly július óta most a legalacsonyabb az értéke –, miközben a friss élelmiszerek inflációja szintén tovább lassult, 8,3%-ra, az egy hónappal korábbi 9,6%-ról.

A nem élelmiszertermékek inflációja 3,4%-ra csökkent az előző havi 4,4%-ról, amely tavaly szeptember óta szintén most a legalacsonyabb. A BRC vezérigazgatója, Helen Dickinson a következőket mondta:

„A kiskereskedők azért küzdenek, hogy alacsonyan tartsák áraikat a növekvő szállítási költségek, a magas kamatlábak és egyéb ráfordítási költségek közepette. Az infláció jó irányba terelgetéséhez most elengedhetetlen, hogy a kormány ne terhelje a vállalkozásokat felesleges új költségekkel.”

Tovább esett az infláció, mérséklődni látszik az árak emelkedése Nagy-Britanniában 4

„A pénzügyminiszter azonnali intézkedése nélkül a kiskereskedőknek további 470 millió GBP plusz költséggel kell majd szembenézniük, ami veszélyezteti az eddig elért előrelépéseket. Végső soron ugyanis a fogyasztók fizetnék meg az emelkedő adók okozta plusz költségeket.”

Mike Watkins, a NielsenIQ kiskereskedelmi és üzleti részlegének vezetője a következőket mondta: „Az infláció idén sok élelmiszer-kiskereskedő eladásainak növekedését segítette elő, de a valóságban a vásárlók többet fizetnek és kevesebbet vásárolnak. A kiskereskedelem többi része pedig kevesebb profitot tudott termelni kiadásokkal való folyamatos küzdelem miatt.”

„Tavaly ilyenkor a háztartások jövedelmére nehezedő nyomás nőtt, ahogy az infláció az üzemanyag, az energia és az élelmiszerek terén egyre emelkedett, így most az infláció lassulásával abba kell nagyobb energiát fektetnünk, hogy segítsük a kiskereskedelmi értékesítést a következő nyolc hétben.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után