A fontos változások, amik befolyásolják a pénzügyeinket Nagy-Britanniában a 2023-as év utolsó 2 hónapjában 1

Mivel a megélhetési költségek válsága továbbra is mindenre hatással van a számláktól az élelmiszerig, az elérhető pénzügyi támogatásokkal tisztábban lenni továbbra is létfontosságú emberek milliói számára országszerte.

A fontos változások, amik befolyásolják a pénzügyeinket Nagy-Britanniában a 2023-as év utolsó 2 hónapjában 3

2023 utolsó néhány hónapja sok változást hoz majd a megélhetési költség támogatás újabb részletétől az inflációig és az új kamatláb-bejelentésig – illetve még több segítséget azoknak, akiknek szükségük van rá, ahogy beköszöntenek a hidegebb hónapok. Itt van minden, amit tudnod kell…

A második megélhetési költség támogatás

A második, 300 GBP-os megélhetési költség támogatást október 31-től folyósítják a jogosult csoportoknak – ami azt jelenti, hogy a kifizetéseket november első felében kapja majd meg a legtöbb ember. A rászorultságtól függő juttatásokat, például Universal Creditet, nyugdíjjóváírást vagy adójóváírást igénybe vevő jogosult háztartások október 31. és november 19. között kaják meg az összeget a DWP-től.

Azok, akik csak tax credits-ben részesülnek, és jogosultak, november 10. és november 19. között számíthatnak a 300 fontra. Ezt a pénzt közvetlenül bankszámlánkra utalják, és egyáltalán nem kell külön igényelni.

Kamatláb változás

A Bank of England november 2-án és december 14-én teszi majd közzé az idei hátralévő kamatláb változásokat. A legutóbbi kamatbejelentés alkalmával a banki alapkamat változatlan maradt, 5,25%-on – közel két év óta először fordult elő, hogy a hitelfelvétel költségei nem emelkedtek.

Őszi költségvetés

Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter november 22-én, szerdán fogja közzétenni az őszi költségvetés részleteit. Egyelőre nem világos, hogy miket fog bejelenteni a nyilatkozatában, bár úgy tűnik, hogy az infláció elleni küzdelem továbbra is az első számú prioritás a pénzügyminiszter úr számára… sokan remélik, hogy adócsökkentések is lesznek, illetve a minimálbér és a támogatások emelkedésének mértéke is ott van a gyakran emlegetett kérdések közt.

Infláció

A 2024 kezdete előtti inflációs rátákkal kapcsolatos következő bejelentések november 15-én, szerdán és december 20-án lesznek. Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint a kamatlábak 6,7%-on álltak meg a szeptemberig tartó egy évben – és bár az árak továbbra is magasak, az élelmiszerárak enyhén csökkentek. A kormány legtöbbet hangoztatott ígérete idén az infláció felére csökkentése volt, így most egy egész ország figyel, hogy ezt az ígéretüket sikerül-e betartani.

Cold Weather Payment

Az idei, hideg időjárási körülmények után járó kifizetések programja 2023. november 1-től indul, és 2024. március 31-ig tart. A pénz azonban csak bizonyos körülmények teljesülése esetén kerül kifizetésre: ha az adott területen az átlagos hőmérséklet 0°C vagy kevesebb hét egymást követő napon.

Azok, akik olyan helyen élnek, ahol ilyen hideg idő lesz a tél folyamán, 25 fontot kapnak minden ilyen hétnapos hideg időszak minden napja után, amelyet 14 napon belül átutalnak mindenkinek a bankszámlájára.

Energia árplafon

Mivel az új energia árplafon 2024. január 1-jén lép életbe, az Ofgemtől valamivel az év vége előtt újabb bejelentésre kell számítani az új árplafon értékét illetően – novemberben, vagy decemberben. Az árplafon jelenleg 1923 GBP, ami egy átlagos háztartás éves energiaszámlájának maximumát jelenti.

Karácsonyi bónusz

A karácsonyi bónusz egy egyszeri, 10 GBP-os adómentes kifizetés, amelyet bizonyos támogatásokban részesülőknek folyósítanak a kvalifikációs héten. Ez általában december első teljes hete. Ez az összeg automatikusan rákerül minden arra jogosultnak a bankszámlájára.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után