Tömegmészárlást tervezett az egyik Lidl alkalmazott Angliában 1

Börtönbe zárják azt az egyik Lidl raktári alkalmazottat, akit, mint kiderült, lenyűgöznek a hírhedt gyilkosok és tömeges lövöldözések, és aki egy „bérgyilkos-szerű tömegmészárlást” tervezett végrehajtani mindazok ellen akik ártottak neki.

Tömegmészárlást tervezett az egyik Lidl alkalmazott Angliában 3

A 32 éves Reed Wischhusent bűnösnek találták a Bristoli Koronabíróságon robbanóanyag és lőszer birtoklásának vádjában, azzal a szándékkal, hogy embereket öljön. Wischusent egy tiltott lőfegyver engedély nélküli birtoklásának vádjában is bűnösnek találták. A férfi egy „Bosszú” elnevezésű dokumentumában egy támadás célpontjaiként sorolta fel azokat az embereket, akikről úgy vélte, hogy a múltban bántották őt és ezért büntetésben kell részesíteni őket.

A dokumentumban többek közt ezt írta: „Igen, a bosszú jár a fejemben, ez egy erős motiváló tényező, jó lenne, ha visszavághatnék azoknak az embereknek, akik stresszt és aggodalmat okoztak nekem az évek során, amelyek úgy kitöltötték a gondolataimat és az agyamat, mint a rák.”

Az ügyészek azt mondták, hogy a „bosszú” dokumentum körvonalazta gyilkos szándékait – és azt is elmondták, hogy „már gyűjtötte” a szükséges fegyvereket, hogy a terveit valóra váltsa velük. Wischhusen korábban elismerte, hogy erőszaktól való félelmet keltő szándékkal birtokolt lőfegyvert, tiltott lőfegyvert és engedély nélkül tartott lőszert.

Tömegmészárlást tervezett az egyik Lidl alkalmazott Angliában 4

A bíró azt mondta: „Azt illetően, hogy hogyan tovább, nos nem lennék hajlandó ítéletet hozni ítélet előtti jelentés nélkül, és elrendelek egyet, és meg kell vizsgálni a veszélyesség kérdését. Szerintem pszichiátriai jelentést is kellene készíteni, mert nagyon sok aggasztó vonás van a vádlott magatartásával kapcsolatban.”

Tömegmészárlást tervezett az egyik Lidl alkalmazott Angliában 5

Az egyhetes tárgyalás során a bíróságon elhangzott, hogy a Lidl dolgozóját mennyire lenyűgözték az olyan lövöldözések, mint az 1995-ös oklahomai merénylet, az 1996-os dunblane-i mészárlás és az 1999-es Columbine-i lövöldözés. Az elmondottak alapján kiderült, hogy „borzasztó nagy érdeklődést mutatott a hírhedt gyilkosok iránt”, mint Thomas Hamilton, a Dunblane-i gyilkos, Raoul Moat és az amerikai zsarugyilkos, Ralph Mclean.

Wischhusen 2022 novemberében az otthonában tartott rendőri házkutatás során megpróbálta kioltani a saját életét. Wischhusent bűnösnek találták egy nyolcadik vádpontban is, robbanóanyag birtoklása miatt. A december 15-i ítélethirdetésig előzetes letartóztatásban marad.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után