A saját lakásában lőttek le egy fiatal nőt Liverpoolban, miközben próbált elmenekülni a gyilkos elől 1

Ashley Dale, a helyi önkormányzat dolgozója valószínűleg az “egyetlen lehetséges irányba” menekült, amikor egy bérgyilkos lelőtte saját otthonában, aki egyébként az élettársát akarta eltenni láb alól – nyilatkozta egy lőfegyverszakértő az esküdteknek a bírósági tárgyaláson.

A saját lakásában lőttek le egy fiatal nőt Liverpoolban, miközben próbált elmenekülni a gyilkos elől 3

A 28 éves Ashleyt egy James Witham által egy Skorpió géppisztolyból kilőtt golyók egyike találta el, néhány pillanattal azután, hogy tavaly augusztus 21-én a hajnali órákban berontott a liverpooli Old Swanben lévő otthonába. A 41 éves Witham és négy másik vádlott – Niall Barry (26), Sean Zeisz (28), Ian Fitzgibbon (28) és Joseph Peers (29) – tagadják a nő meggyilkolásának vádját.

Az esküdtek előtt az is elhangzott a tárgyalás folyamán, hogy Witham-et és Peers-t a másik három vádlott küldte, hogy megöljék Ashley élettársát, Lee Harrisont annak a viszálynak a következtében, amelyet Barry lobbantott lángra egy Glastonburyben történt verekedés után.

Csütörtökön Andre de Villiers Horne lőfegyver-szakértő a liverpooli koronabíróság esküdtszékének bemutatta, a lövöldözésnél használt skorió típusú géppisztolyt. A bíróságon az is elhangzott, hogy a fegyver percenként 850-900 lövés vagy másodpercenként 14-15 lövés leadására képes. Horne úr azt mondta, hogy Ashley-t valószínűleg akkor lőtték meg, amikor egy bárszék mellett volt a konyhában, amelyben egy golyót is találtak. Azt mondta az esküdtszéknek, hogy szerinte a nő a hátsó ajtó felé nézett, amikor meglőtték, amelyen később át is ment, majd a rendőrök a Leinster Road-i ház hátsó udvarában fekve találtak rá.

Horne úr a következőket mondta: „Az a magyarázatom, hogy a hátsó ajtó felé szaladt, mert ez volt az egyetlen menekülési útvonala. Valaki áll a folyosón, aki éppen most tört be a bejárati ajtón, tehát nem fogsz elkezdeni felé szaladni.”

A saját lakásában lőttek le egy fiatal nőt Liverpoolban, miközben próbált elmenekülni a gyilkos elől 4

„Az a véleményem, hogy Ashley bárhonnan is indult, a hátsó ajtó felé menekült. Valószínűleg a nappaliból kezdett el menekülni, ahol a televízió be volt kapcsolva, amikor betörtek hozzájuk.  Ahogy elindult a hátsó ajtó felé, a támadó ugyanazon az útvonalon haladva követte, és abba az irányba lőtt, amerre Ashley menekülni próbált.”

Paul Greaney ügyész, azt mondta: „Ön szerint tehát a fegyveres követte azt az útvonalat, amelyen a nő menekült, és közben elsütötte a géppisztolyt?”

Horne úr erre azt válaszolta: “Szerintem ez a legvalószínűbb magyarázat, igen.”

A szakértő elmondta, hogy a teraszos ingatlan földszintjén 10 töltényhüvelyt találtak, az emeleti hálószoba falában pedig öt golyót találtak. Elmondása szerint a földszinten leadott lövések ugyanabba az irányba történtek, bár szerinte a fegyveres a lövések leadása között elmozdult.

“Én azt a felvetést részesítem előnyben, hogy talán egy célpontra lőtt, nem pedig csak úgy vaktában lövöldözött.” – mondta.

A Withamot védő Richard Pratt kérdésére felelve Horne úr azt mondta, nem tudja kizárni annak lehetőségét, hogy a fegyveres férfi az épületre lőtt csak, és nem konkrétan egy személyre. Heather McKinlay törvényszéki szakértő azt mondta, hogy az egyik emeleti ágy alatti töltényhüvelyen talált DNS egymilliárdszor nagyobb valószínűséggel származik Withamtől, mint egy ismeretlen személytől.

A négy gyanúsított mind tagadja a Mr. Harrison meggyilkolására irányuló összeesküvést és a tiltott fegyverviselést, a Skorpió géppisztoly és lőszer birtoklását, valamint Miss Dale meggyilkolását. A tárgyalás a pénteki napon tovább folytatódik…  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után